BISKUP ŠKVORČEVIĆ POSJETIO MINISTRANTE U VELIKOJ

752 0

Već tradicionalno početkom ljeta u organizaciji Povjerenstva Požeške biskupije za pastoral duhovnih zvanja smjenjuju se skupine ministranata na susretima u Domu sv. Augustina u Velikoj. Uz odmor i razonodu ministranti imaju prilike sudjelovati

i na duhovnim programima koji im pomažu i u razmišljanju o duhovnom zvanju. Požeški biskup Antun Škvorčević u pratnji tajnika Gortana Lukića posjetio je 4. srpnja skupinu od tridesetak ministranata na njihovu trodnevnom susretu u Velikoj. Voditelji Mario Matijević i Danijel Engelman uz svećeničke aspirante iz požeškog Kolegija predstavili su biskupu ministrante i župe iz kojih dolaze. Predstavnik ministrantske skupine darovao je biskupu izrađene crteže i tekstove uz čestitku za njegovu četrdesetu obljetnicu svećeništva.

 

Potom je biskup kazao kako se raduje što brojni ministranti služe oltaru u župama Požeške biskupije među kojima su i sudionici ovog susreta, zahvalio im na ustrajnosti i vjernosti kojom to čine, te naglasio da njihov dolazak u Veliku ima veliko značenje jer se međusobno povezuju u igri, molitvi i promišljanjima o važnim pitanjima njihova života. Poželio im je ugodan i koristan boravak u Velikoj.

 

Ministranti su potom biskupu postavljali pitanja, prvenstveno kako je postao svećenik i biskup, podsjetili na 15.bimv1 obljetnicu utemeljenja Požeške biskupije koju će s biskupom proslaviti u Katedrali, 5. srpnja. Biskup je na ministrante zazvao blagoslov, kako bi u sportu, plivanju na bazenu, u katehezama i molitvi bili obasjani Božjim svjetlom. Prethodnog tjedna u Velikoj je boravila skupina starijih ministranata sa sličnim programom.

pozeska-biskupija.com

Related Post