BISKUP ŠKVORČEVIĆ POSJETIO POPLAVLJENE OBITELJI PLETERNIČKE ŽUPE

731 0

Caritas je za obitelji koje imaju prioritet naručio kućanske aparate koji će im biti isporučeni na kraju mjeseca srpnja, a potom se planira na isti način pomoći i drugim nastradalim obiteljima prema novčanim mogućnostima Caritasa.

 

POŽEGA, 14. srpnja 2014. – Biskup Antun Škvorčević u pratnji ravnatelja Caritasa Požeške biskupije Gorana Lukića posjetio je 14. srpnja naselje Gradac i Ivandvor u pleterničkoj župi koja su u minulom mjesecu svibnju bila zahvaćena poplavom a čije posljedice se nastoje liječiti. Želio se upoznati kako teku radovi na obnovi koje organizira i financira Caritas. U skladu s dogovorenim prioritetima, pedeset i osam obitelji nakon isušivanja kuća primile su od Caritasa laminat i keramičke pločice koje trebaju ugraditi one same. Jedan dio obitelji već ih je postavio a u drugima su radovi u tijeku. Biskup se svratio obitelji Mate Grgića i Daria Zeljka koje su već položile laminat i pločice, zatim Jadranki Mlinarić koja još nije započela s radovima u svojoj kući, dok su radovi u stanu njezina sina u tijeku. Mogao se još jedanput uvjeriti u teško stanje koje je za sobom ostavila voda ali i nastojanja ljudi da pomoću Caritasa i vlastitim radom urede svoje kuće za stanovanje. Caritas je za isti broj obitelji koje imaju prioritet naručio kućanske aparate koji će im biti isporučeni na kraju mjeseca srpnja za kada se predviđa da će radovi s postavljanjem laminata i pločica biti završeni. Potom se planira nastaviti na isti način pomoći i drugim nastradalim obiteljima prema novčanim mogućnostima Caritasa.

Biskup je istaknuo kako svojim dolaskom želi nastradalim obiteljima nakon prve pružene pomoći posvjedočiti da nisu prepušteni samima sebi i svojoj nemoći, nego da Požeška biskupija ostaje s njima u njihovim nastojanjima oko popravka uništenoga, i dodao da se sam želi uvjeriti do kuda se stiglo s uređenjem domova kako bi se moglo pristupiti daljnjem planiranju pomoći. U razgovoru s obiteljima biskup se zanimao za njihove životne situacije, za probleme koji su nastali nakon poplave. Čuo je riječi zahvale Crkvi i Caritasu za njihovo pomaganje, i izraze nade da će im i Crveni križ dostaviti obećanu novčanu pomoć kao i da će im Vlada Republike Hrvatske pružiti potporu u obnovi kuća

Related Post