BISKUP PRIMIO NAČELNIKA NOVE KAPELE

1446 0

Biskup Antun Škvorčević i načelnik Ivan Šmit složili su se u uvjerenju da će Ministarstvo, odnosno Brodsko-posavska županija koja je vlasnik i osnivač Doma konačno urediti spomenuto zdanje te da će Dom moći

uskoro nastaviti svoje rad u skladu s ugovorom

 

POŽEGA, 12. srpanj 2013. – U Biskupskom domu u Požegi biskup Antun Škvorčević primio je 11. srpnja Ivana Šmita, načelnika Općine Nova Kapela. Razgovarali su o stanju novokapelačke dislocirane jedinice Doma za starije i nemoćne osobe iz Slavonskog Broda, za koju je Ministarstvo socijale politike i mladih ovih dana izdalo rješenje da se iseli zbog uvjeta koji ne odgovaraju hrvatskim propisima.

 

Biskup je izrazio suosjećanje sa starijim osobama koje ne žele biti iseljene iz spomenutog Doma u Novoj Kapeli. Po ugovoru između Župe Nova Kapela i nekadašnjeg Ministarstva socijalne skrbi Župa je dala zemljište a Ministarstvo se obvezalo izgraditi zgradu i opremiti je prema zakonskim standardima. Budući da to nije učinjeno, stanari Doma moraju biti premješteni.

 

Biskup i načelnik složili su se u uvjerenju da će Ministarstvo, odnosno Brodsko-posavska županija koja je vlasnik i osnivač Doma konačno urediti spomenuto zdanje te da će Dom moći uskoro nastaviti svoje rad u skladu s ugovorom.

Related Post

OPĆINA NOVA KAPELA

Autor - 10/09/2014 0
NOVA KAPELA, 10. rujan 2014. – Prvog dana nove školske godine učenicima od 1.do 4. razreda osnovne škole podijeljeni su…