BLAGDANSKO DRUŽENJE ČLANOVA SDP-A

905 0

Istaknuli su dobru atmosferu nakon provedenih stranačkih izbora, dobru suradnju županijske i gradske organizacije koja će biti temelj za naredno razdoblje i izbore za EU parlament i pripremu za predstojeće

predsjedničke i parlamentarne izbore.

 

NOVA GRADIŠKA, 31. prosinca 2013. – Sinoć je Gradska organizacija SDP-a organizirala tradicionalno blagdansko druženje svojih članova, na kojem su bili i esdpeovci iz općinskih organizacija u novogradiškom kraju i Slavonskog Broda. Blagdansko okupljanje bila je i prilika da pre3dsjednik Vinko Grgić, predsjednik županijske organizacije i ministar Tihomir Jakovina i Milan Mateša direktor u Hrvatskim vodama održe konferenciju za novinare. Istaknuli su dobru atmosferu nakon provedenih stranačkih izbora, dobru suradnju županijske i gradske organizacije koja će biti temelj za naredno razdoblje i izbore za EU parlament i pripremu za predstojeće predsjedničke i parlamentarne izbore.

 

Ministar Jakovina zadovoljan postignutim

 

Ministar Jakovina zadovoljan je ostvarenim u ovoj godini, ali ne i dinamikom i brzinom, Najavio je u iduće dvije godine puno posla i projekata u vrijednosti od 4,5 milijardi eura za cijelu RH. Govorio je i o reformi komunalno vodnog gospodarstva koja obuhvaća 156 komunalnih poduzeća u kojoj će se formirati 21 vodouslužno područje. Formirat će se i 21 jaka tvrtka. One će biti nosioci aktivnosti, od pripreme projekata do apliciranja i provođenja.

-Hrvatske vode su do sada bile investitor i nositelj projekata, a od kada su nam fondovi na raspolaganju će biti kontrolno tijelo, a komunalna poduzeća i jedinice lokalne samouprave su ti koji pripremaju i provode.projekte – kazao je Jakovina.

Za Novu Gradišku projekt vrijedan 17 milijuna eura

 

-U posljednje dvije godine u vodno gospodarstvo je jako puno uloženo, ne samo na području grada Nova Gradiške, već i na području županije. Iza nas je uspješna provedba IPA projekta Slavonski Brod, koji obuhvaća pročistač s kanalizacijom.

Jedan od projekata koji će ići prvi iz strukturnih fondova je projekt Nova Gradiška. Računamo da će do travnja imati svu potrebnu dokumentaciju i da će se kandidirat za implementaciju, izraditi tender dokumentacija i provesti natječaj kako bi 2015. godine mogli početi raditi na tom projektu. Projekt je vrijedan oko 17 milijuna eura. U prvoj verziji projekta je bila samo kanalizacija i pročistač, a dodan je uređaj za kondicioniranje vode, dio vodovodne mreže i jedna velika vodosprema na Bačici tako da je projekt sa 11 narastao na 17 milijuna eura.

Što se tiče odvodnje na području brodsko-posavske županije do 2023. godine došli smo do cifre od preko 600 milijuna kuna koliko se može kandirati sve što bi moglo zadovoljiti EU direktivu i da svako naselje koje ima više od 2000 dobije pročistač i kanalizacijsku mrežu. Što se tiče vodoopskrbne mreže na području županije još bi trebalo uložiti oko 300 milijuna kuna da svako naselje koje ima više od 50 stanovnika dobije pitku vodu. Tu je izgradnja nove i rekonstrukcija postojeće mreže.Čeka nas oko 900 milijuna kuna potencijalnih ulaganja u vodno gospodarstvo.

Od 1. siječnja iduće godine imamo jedan među projekt ulaganja svjetske banke za brodsko-posavsku županiju od oko 80 milijuna kuna. Ulaganja su od Vrpolja do Okučana. Što se tiče Nove Gradiške ide predcrpna stanica Ljupina – Prkos u vrijednosti od 8 milijuna kuna.

 

Napravili smo kompletan popis što i kako treba napraviti. Nadam se da će, kada bude kompletirano vodouslužno područje na ovom području zaživjeti još nekoliko EU projekata s povratom sredstava iz EU od 70 posto – kazao je Milan Mateša.

Related Post

DAN ŽENA

Autor - 09/03/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 9. ožujak 2012. – Ono što je bitno za Novu Gradišku i ono što po prvi put javno…

FORUM ŽENA SDP-a

Autor - 22/09/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 22. rujan 2014. – Članice novogradiškog Foruma žena SDP-a danas su obilježile Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad…

JAVNA TRIBINA BILJANE BORZAN

Autor - 07/12/2015 0
SLAVONSKI BROD, 7.prosinca.2015. – Na poziv SDFŽ BPŽ, Slavonski Brod je 4. prosinca posjetila EU parlamentarka Biljana Borzan da bi…