BOLJE MILOM NEGO SILOM: Prvom pohvala zbog odgovornosti, drugom prekršajna prijava

756 0

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ pruža građanima vremenski neograničenu mogućnost da policiji dragovoljno predaju oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo, koje neovlašteno posjeduju, a žele ga se „riješiti“ i tako učiniti svoj dom sigurnijim, bez straha od sankcioniranja

 

Foto Policija brodsko-posavska, Ilustracija 

SLAVONSKI BROD, 15.  rujna 2021. – Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, su savjesnog građanina, koji se odlučio na dragovoljnu predaju oružja, preuzeli revolver Smith & Wesson cal 22 i 40 komada streljiva cal 22.

Istog dana, postupajući po operativnim saznanjima, policijski službenici su izvršili pretragu doma i prostorija u Slavonskom Brodu, kojom prilikom su od 21-godišnjakinje oduzeli pušku marke Crvena zastava M48, koju je ista nezakonito posjedovala. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, policijski službenici podnose prekršajnu prijavu nadležnom Općinskom sudu.


Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ pruža građanima vremenski neograničenu mogućnost da policiji dragovoljno predaju oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo, koje neovlašteno posjeduju, a žele ga se „riješiti“ i tako učiniti svoj dom sigurnijim, bez straha od sankcioniranja.

Nakon odluke o dragovoljnoj predaji, potrebno je pozvati policiju na broj telefona 192, nakon čega će policijski službenici doći na dogovorenu lokaciju i na siguran način preuzeti ubojita sredstva. Više detalja o akciji može se dobiti putem besplatnog poziva na broj telefona 0800 8892.

Related Post