Bolnica sv. Rafael na Strmcu predlaže se kao “sekundarni centar” za liječenje srednje teških i blažih oblika COVID-a 19

1588 0

Autor Franjo Samardžić

SLAVONSKI BROD 17. 11. 2020. – Nakon jučerašnje sjednice Stožera CZ BPŽ načelnik Stožera Stjepan Bošnjaković kazao je da je epidemiološka situacija u Brodsko-posavskoj županiji i dalje iznimno nepovoljna jer se na dnevnoj razini bilježe s troznamenkasti brojevi novozaraženih.

-Prema podacima u protekla dva tjedna bilježi se prosječno 90 novozaraženih osoba dnevno. Samo u studenom imali smo 1.425 novooboljelih što je gotovo 50 posto od ukupnog broja zaraženih od početka pandemije. Aktivno je oko 650 slučajeva, a od početka epidemije preminulo je 25 osoba – kazao je Bošnjaković i Bošnjaković i dodao da od početka srpnja do sredine listopada imamo ravnomjernu krivulju rasta, da je od sredine listopada broj novooboljelih počeo naglo rasti, a Brodsko-posavska županija došla u vrh među 5-6 Županija po incidenciji na 100.000 stanovnika.

Stožer je stoga od Nacionalnog stožera CZ zatražio uvođenje novih strožih epidemioloških mjera, a od Ministarstvu zdravstva RH da psihijatrijsku Bolnicu sv. Rafael na Strmcu odredi kao tzv. “sekundarni centar” za liječenje srednje teških i blažih oblika bolesti COVI-19 budući da su kapaciteti slavonsko-brodske i novogradiške bolnice za liječenje COVID pozitivnih osoba već popunjeni preko 60 posto.

Related Post