BOMBE, AUTOMATSKA PUŠKA, STRELJIVO: Šverc duhana doveo policajce do arsenala oružja

483 0

Foto PUBP

SLAVONSKI BROD, 17. svibnja 2021. -Policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje, dana 13. svibnja, u blizini Svilaja, kontrolirali su osobni automobil, slovenskih nacionalnih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 65-godišnjak, dok se sa istim u svojstvu suvozača nalazio 63-godišnjak.
Policajci su iza vozačevog sjedišta uočili vrećice s duhanom i cigarete (vlasništvo suvozača), izrazivši sumnju u krijumčarenje. Nad 63-godišnjakom su proveli kriminalističko istraživanje u sklopu kojega su, dana 14. svibnja, temeljem naloga Županijskog suda Slavonski Brod, pretražili dom i prostorije osumnjičenoga.
Od osumnjičenog je oduzeto 2012 grama sitno rezanog duhana, a pretragom u unutrašnjosti obiteljske kuće pronađeno je i oduzeto, još 20 kilograma sitno rezanog duhana, jedna puška (kalibra 7,9 mm), 41 komada pripadajućeg streljiva, tri ručne bombe (jedna M75 i dvije M52), 12 komada puščanog streljiva (kalibra 7,62 mm), jedno streljivo (kalibra 12,7 mm) i jedan spremnik za automatsku pušku AK-47, koje je neovlašteno posjedovao. Također je od osumnjičenog oduzet i pištolj (kalibra 9 mm), dva pripadajuća spremnika za pištolj i 50 komada streljiva, za koje posjeduje adekvatnu dokumentaciju, no oružje nije držao sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.
Nadalje je utvrđeno da je 63-godišnjak nedozvoljeno prodavao duhan osobama (36-godišnjaku i 53-godišnjaku) na području općine u kojoj živi, od kojih je također oduzet dio duhana.
Policijski službenici protiv 53-godišnjaka i 36-godišnjaka podnose obavijest o počinjenom prekršaju Carini zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o trošarinama, dok protiv 63-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljene trgovine, te kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, kao i optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Related Post

24-SATNA AKCIJA NADZORA BRZINE

Autor - 17/04/2018 0
SLAVONSKI BROD,  17.  travnja 2018. – Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske,  kao i ostale policijske uprave, temeljem TISPOL-ovog plana aktivnosti…

OTVOREN SLAVONSKI DUĆAN

Autor - 24/03/2018 0
Autor Franjo Samardžić NOVA GRADIŠKA, 24. ožujka 2018. – Zajednica proizvođača novogradiškog kraja koju čine Grad Nova Gradiška i Općine…