Brodsko-posavska županija osigurala u 2021. godini za projekte udruga 776.273 kuna

1153 0

Autor bpz.hr, Foto Jakša Samardžić

 

SLAVONSKI BROD – Odlukom župana dr.sc. Danijela Marušića o odobrenim sredstvima za financiranje programa i projekata udruga na području Brodsko-posavske županije, koji su od interesa za opće dobro, iz područja zdravstva, socijalne skrbi i skrbi za hrvatske branitelje za 2021. godinu osigurano je 776.273 kuna. 

Za sufinanciranje 23 programa i projekata udruga proisteklih iz Domovinskog rata odobren je iznos od 270.515 kuna, a najveći iznos od 69.414 kuna odobren je Hrvatskom časničkom zboru. Po 30 tisuća kuna dodijeljeno  je slavonskobrodskom ogranku Udruge veterana 3. gardijske brigade “Kune” te Zajednici udruga i članova Hvidre Brodsko-posavske županije, 18 tisuća kuna odobreno je Koordinaciji udruga proizašlih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, po 15 tisuća kuna dobile su slavonskobrodska i  novogradiška udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog I rata, a iznos od 12 tisuća kuna dobile su Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, Udruga 108. brigade Zbora narodne garde Republike Hrvatske, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade pukovnije Nova Gradiška, I Udruga hrvatskih branitelja pripadnika hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane Slavonskog Broda te Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko- posavske županije. 

Hrvatskom  društvu političkih zatvorenika  Slavonski Brod odobren je iznos od devet tisuća kuna , osam tisuća kuna dobila je Udruga za očuvanje i promicanje kulturno-povijesne baštine Slavonskog Broda iz Domovinskog rata “Krizni štab Slavonski Brod 1991/92″ sedam tisuća kuna dodijeljeno je novogradiškoj Udruzi udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Republike Hrvatske, iznos od 6.100 kuna odobren je županijskoj podružnici Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, a tri tisuće kuna dobila je Udruga”Žene u Domovinskom ratu – Slavonski Brod”.

Iz proračuna Brodsko-posavske županije iznosom od ukupno 270.273 kune bit će financiran 21 program i projekt udruga iz područja zdravstva i socijalne skrbi, a najveći iznos od 186.273 kune dodijeljen je Udruzi “Brod – grupa za ženska prava”. Iznos od osam tisuća kuna dodijeljen je Udruzi slijepih Brodsko-posavske županije, a po sedam tisuća kuna dobili su Društvo multiple skleroze Brodsko-posavske županije, Udruga osoba s invaliditetom “Loco-Moto” i Udruga roditelja i osoba s poteškoćama šireg autističnog spektra “Plavi cvijet” Slavonski Brod. Šest tisuća kuna odobreno je Udruzi gluhih i nagluhih Brodsko-posavske županije, S.O.S. Centru Brodsko-posavske županije te Udruzi gluhih i nagluhih Nova Gradiška, a iznos od pet tisuća kuna dobila je Udruga civilnih stradalnika Domovinskog rata Brodsko-posavske županije. Iz županijskog je proračuna po četiri tisuće kuna izdvojeno za Zajednicu klubova liječenih alkoholičara Brodsko-posavske županije, Udrugu invalida rada grada Slavonskog Broda, Udrugu za poboljšanje kvalitete života socijalno neintegriranih odraslih osoba “Gra nada” Udrugu za ranu intervenciju u djetinjstvu “Obiteljski koordinator” po tri tisuće kuna dodijeljeno je Udruzi za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B”, Kutljanskoj udruzi mladih i Informativno-pravnom centru te Udruzi za unaprjeđenje mentalnog zdravlja “Vrapčići”. Iznose od dvije tisuće kuna dobili su Udruga “Hrvatsko društvo bračnih i obiteljskih savjetovatelja”te Udruga za pravnu pomoć. 

Deset projekata udruga umirovljenika bit će financirano iznosom od 67 tisuća kuna; Udruga “Obzorja sreće” dobila je iznos od 15 tisuća kuna, gundinačka udruga umirovljenika 12 tisuća kuna, a po pet tisuća kuna dobile su Udruga hrvatskih umirovljenika općine Nova Kapela, sikirevačka i novo- gradiška podružnica Sindikata umirovljenika Hrvatske, Povjereništvo Brodsko-posavske županije Sindikata umirovljenika Hrvatske, Udruga umirovljenika Donji Andrijevci, Udruga umirovljenika općine Cernik, Udruga Matice umirovljenika mjesta Vrpolja i Matica umirovljenika Brodsko-posavske županije.


Neraspoređena sredstva, odnosno pričuva, bit će raspoređena tijekom godine za sufinanciranje programskih aktivnosti udruga koje nisu utvrđena odabirom, a od iznimnog su značaja za Brodsko-posavsku županiju.

Related Post