BRODSKO-POSAVSKKA ŽUPANIJA

973 0

SLAVONSKI BROD, 22. listopad 2014. – U Velikoj vijećnici županijske uprave, u sklopu projekta „Malo poduzetništvo – velike mogućnosti”, kojeg provodi Brodsko-posavska županija s partnerima:

Županijskom razvojnom agencijom CTR, Pučkim otvorenim učilištem Auto moto centra Nova Gradiška i Industrijskim parkom Nova Gradiška, održan je danas Okrugli stol na temu Promocija poduzetništva u Brodsko- posavskoj županiji.

 

Jedan od ciljeva ovog projekta, vrijednog 112.000 EUR-a je doprinijeti povećanju zaposlenosti u poduzetništvu u Brodsko-posavskoj županiji kroz unapređivanje poduzetničkih znanja i vještina i jačanje kapaciteta donositelja odluka u području poslovnog razvoja. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 90,5%.

 

Kako su u uvodnim izlaganjima istaknuli zamjenik župana Davor Vlaović i direktor CTR-a Dragan Jelić, do sada su već, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, provedeni programi usavršavanja za samostalne poduzetnike (namijenjeni nezaposlenim osobama) u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški. Održani su treninzi iz menadžmenta, marketinga, E-poslovanja i upravljanja ljudskim potencijalima za poduzetnike i donositelje odluka u zajednici. Promovirali su poduzetništvo i ukazali na njegov značaj u razvoju ukupnog gospodarstva.

Pročelnik Upravnog odjela za razvoj i europske integracije i voditelj projekta Marijan Štefanac posebno je istaknuo vrhunske predavače iz cijele Hrvatske koji su bili uključeni u projekt, a kvaliteta dosadašnjih radionica i predavanja nedvojbeno je potvrđena i u izlaganjima poduzetnika uključenih u rad Okruglog stola.

 

Moderator Okruglog stola bio je konzultant tvrtke Illyricum consulting Zrinski Pelaić, koji je sve sudionike diskusije usmjerio prema četiri cjeline: problemima i izazovima s kojima se poduzetnici susreću u BPŽ, privlačenju investitora u poduzetničke zone i mjerama za poboljšanje poduzetničke klime u Brodsko-posavskoj županiji. Istaknuti su primjeri dobre prakse poduzetnika u Brodsko-posavskoj županiji.

 

Uspjehom održanog Okruglog stola, stečenim znanjima i vještinama, kao i međusobnom razmjenom informacija i ideja bili su iznimno zadovoljni svi sudionici skupa.

Related Post

Priprava za Malu Gospu

Autor - 01/09/2017 0
Autor Višnja Mikić BILI BRIG, 1. rujna 2017. – Vjernici Bilog Briga i župe Vrbova i ove godine pripravljat će…