CENTAR ZA RURALNI RAZVOJ PANONICA ORGANIZIRA

911 0

Centar za ruralni razvoj (CRR) PANONICA u suradnji s Konjičkim klubom DONJI ANDRIJEVCI, Zaprežnim klubom SLAVONAC i partnerskim udrugama priprema 16.kolovoza treći ovogodišnji i drugi konjički turnir u Donjim Andrijevcima.

 

PROGRAM

 

14,00 sati Svečano otvorenje i natjecanje u vožnji tradicionalnih slavonskih kola.


15,00 sati Izvlačenje startnih brojeva za utakmice Kupa Slavonije i Baranje


15,30 sati Kup Slavonije i Baranje za jednoprege, kombinirana utakmica vožnje kroz kapije, dvije čvrste prepreke i jedna prepreka s balama sijena.


16,00 sati Kup Slavonije i Baranje za dvoprege, kombinirana utakmica vožnje kroz kapije, dvije čvrste prepreke i jedna prepreka s balama sijena.

 

16,30 sati Prvenstvo Hrvatske u vožnji dvoprega za juniore.


Ove tri utakmice voze se pod okriljem Hrvatskog konjičkog saveza (HKS), te vozači i natjecateljska grla moraju biti licencirani kod HKS-a.


16,00 sati Izvlačenje startnih brojeva za utakmice PANONICA DRIVING CHALLENGE.


16,40 sati PANONICA DRIVING CHALLENGE za dvoprege. Kombinirana revijalna utakmica vožnja kroz kapije,čvrste prepreke i prepreku s balama sijena.


17,00 sati PANONICA DRIVING CHALLENGE za jednoprege. Kombinirana revijalna utakmica vožnja kroz kapije,čvrste prepreke i prepreku s balama sijena.

 

17,30 sati Teklićko jahanje, kružno.NAGRADNI FOND za najuspješnije sudionike čine novčane nagrade, pehari i rozete.


KOTIZACIJE: 100 kuna za sustav utakmica PANONICA DRIVING CHALLENGE jednopreg i dvopreg, prije početka pojedine utakmice, za svaki start tima koji na dan natjecanja nije licenciran kod HKS-a.


U ovogodišnjem programu dragi gosti i partneri su nam i Prva kandžijaška udruga “Kruševica 2010.” i Udruga uzgajivača crne slavonske svinje Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema “Fajferica”.

 

PRVA KANDŽIJAŠKA UDRUGA “KRUŠEVICA 2010.”, je prva i jedina kanžijaška udruga u Hrvatskoj, osnovana u Kruševici 2010. godine s ciljem promicanja tradicije i slavonskih vrijednosti. Članovi ove udruge posebno žele od zaborava sačuvati tradiciju vezanu uz slavonsku svinjarsku kandžiju. U prošlosti je bila predmet svakodnevne uporabe u životu Šokaca. Danas su kandžije i kandžijaši prava rijetkost. Kandžiju viđamo tek kao ukras u folklornoj koreografiji, a sve je manje onih koji se kandžijom znaju služiti. Kruševički kandžijaši zato vještinu kandžijanja posebno promoviraju među mladima, jer kandžijanje žele spasiti od zaborava, a kandžiju promovirati u izvorni suvenir. Za nas su priredili malu prodajnu izložbu i demonstraciju više stilova kandžijanja.

 

Udruga uzgajivača crne slavonske svinje Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema „Fajferica“ krovna je uzgojna organizacija uzgajivača crne slavonske pasmine svinja na razini Republike Hrvatske. Udruga rješenjem Ministarstva poljoprivrede provodi uzgojno-selekcijski program, sukladno propisanim zakonskim regulativama i Operativnom programu uzgoja svinja u RH. Udruga trenutno okuplja četrdesetak članova (uzgajivača i stručnih članova) i raspolaže fondom od 300-tinjak rasplodnih krmača, nazimica i nerastova. Uzgoj crne slavonske svinje odvija se na tradicionalan način, na ispustima i pašnjacima, uz korištenje zelene mase kao osnove obroka (lucerna, stočni grašak), te kontrola prirasta svinja u tovu. Cilj je proizvodnja tovljenika tjelesne težine od 130 do 170 kilograma, starosti 18-24 mjeseca. Ovakav način uzgoja osigurava izuzetnu kvalitetu mišićnog tkiva (što je odlika ove pasmine), manju zamašćenost trupa (masno tkivo izvrsne kvalitete), te utječe na bolju otpornost svinja u uzgoju. Naši gosti za ovu priliku predstavit će udrugu i promovirati delikatesne uratke sa svojih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.


Realizacija ovog programa ne bi bila moguća bez potpore Općine Donji Andrijevci i Brodsko-posavske županije. Pozivamo Vas da nam se pridružite i uživate u uzbudljivim natjecanjima i bogatom pratećem programu.


Završni turnir iz ovogodišnje serije konjičkih turnira u Brodsko-posavskoj županiji održat će se 6.rujna u Gundincima u sklopu 14. izdanja manifestacije “Vrani se konji igrali”


Marijan Vrkljan, predsjednik CRR PANONICA   – 0911804970

 

Related Post