Cernička Šagovina pobjednik Ljetne lige Ožujsko Cernik 2011.

1264 0

8. kolovoz 2011. – Sinoć je u Cerničkoj Šagovini do kasno u

noć zajedničkim druženjem proslavljen završetak Ljetne lige Ožujsko Cernik 2011. Iako je atmosfera bila veličanstvena, ipak su najviše slavili nogometaši domaće momčadi iz Cerničke Šagovine koji su u finalnoj utakmici pobijedili svoga najvećeg rivala i vodećeg u natjecanju nakon zadnjeg kola – Opatovac. Finalu bilo je nazočno čak blizu 600 gledatelja, što je u svakom slučaju opravdalo višestruku vrijednost tog jedinstevnog ljetnog natjecanja, jer je u svakom mjestu gdje je turnir organiziran bilo redovno po nekoliko stotina gledatelja.

Međutim, i u natjecateljskom smislu Liga je opravdala povjerenje jer su sve utakmice bile zanimljive, redovno kvalitetne i dobrim dijelom i uzbudljive. I finalni turnir u Cerničkoj Šagovini bio je u tom tonu. Najprije je počela utakmica u borbi za 7. mjesto. Sastali su se Banićevac i Podvrško gdje su momci iz Banićevca slavili minimalnu, ali vrijednu pobjedu od 3:2. U borbi za 5. mjesto Šumetlica je pobijedila Giletince sa 6:3. Tek nakon te dvije utakmice počela je prava borba jer se riješavalo pitanje trećeplasirane momčadi, gdje su igrali Cernik i Baćin Dol. Bilo je neizvjesno do samoga kraja, što i rezultat pokazuje (1:1), pa su izvođeni penali. Baćin Dol bio je uspješniji jer je pobijedio s 6:5. A tada je došla finalna utakmica. Kao što se i očekivalo vodila se velika borba. Šagovina je uz domaći teren imala i publiku uz sebe i veliki motiv jer je Opatovac u zadnjem kolu preoteo prvo mjesto domaćinu. A i trebalo je pred domaćim gledateljima opravdati domaćinstvo i bolni poraz u prvom kolu s 0:3. S takvim nadahnućem krenulo se u završnicu turnira gdje su Šagovljani već u 5. minuti preko Miroslava Matoševića došli u vodstvo (1:0), u 11. minuti bilo je i 2:0, a pogodak je postigao Goran Matošević. U nastavku Opatovac, međutim, u 17 minuti smanjuje na 1:2 preko Igora Curića, ali domaći u 28. minuti golom Marina Kumića povećavaju na 3:1, a u 29. minuti pogotkom Tihomira Matoševića Cernička Šagovina slavi veliku i zasluženu pobjedu kao najbolja momčad ovogodišnje Ljetne lige Ožujsko Cernik 2011. Pobjednička momčad igrala je u sastavu: Slavko Matošević, Luka Kulić, Miroslav Matošević, Marin Kumić, Goran Matošević, Alen Grgić, Milan Kulić, Tihomir Matošević, Ranko Matošević, Denis Matošević, uz trenera Darka Grgića i njegova pomoćnika Josipa Matoševića Šilju. Drugoplasirani Opatovac igrao je u sastavu: Robert Franić, Ivan Curić, Mato Josipović, Marijan Lukačević, Dario Curić, Igor Curić, Krunoslav Curić, Marko Josipović, Mario Josipović, Marko Mandušić, Stjepan Marjanović, Bernard Jurković, Vjekoslav Mandušić, Stjepan Jurković, uz trenera Krunoslava Curića.

Završni plasman turnira: 1. Cernička Šagovina, 2. Opatovac, 3. Baćin Dol, 4. Cernik, 5. Šumetlica, 6. Giletinci, 7. Banićevac, 8. Podvrško. Proglašeni su i najbolji: za najboljeg igrača turnira proglašen je Milan Kulić iz Cerničke Šagovine, najbolji vratar je Matej Lucić iz Baćin Dola, a najbolji strijelac bio je Igor Curić iz Opatovca sa 12 postignutih golova.

Vrijedno je istaći da su objektivno sudili cijeli turnir Željko Ćosić i Petar Cindrić, oba iz Nove Gradiške. Najuspješnijim momčadima za plasman na prvo, drugo i treće mjesto dodijeljeni su pehari za plasman, a svakoj momčadi uručeno je po 15 medalja za odgovarajući redoslijed: zlatne igračima Šagovine, srebrne Opatovcu, a brončane Baćin Dolu. Voditelj natjecanja bio je Branko Tomek. Nakon završetka turnira nastalo je zajedničko veselje uz šagovljanske delicije i sponzorsko Ožujsko pivo do kasno u noć, kao što i dolikuje domaćinu, pobjedniku ovogodišnje Ljetne lige Ožujsko Cernik 2011.

 

Na slici: pobjednička momčad Cerničke Šagovine.

Related Post