“CIJELI GRAD ČITA!” sutra slavi šesti rođendan

807 0

Svečano otvorenje je ispred zgrade Gimnazije u 12,15 sati. Odmah nakon otvorenja, ispred i u prostoru Dječjeg odjela “mali i veliki čitateljima naglas” moći će odabrati knjigu na poklon

NOVA GRADIŠKA, 22. listopada 2018. – Jedinstvena akcija “CIJELI GRAD ČITA!” i dan posvećen cjelodnevnom čitanju naglas sutra slavi 6. rođendan. Svečano otvorenje je ispred zgrade Gimnazije u 12,15 sati uz predstavnike Grada Nova Gradiška i predstavnike dugogodišnjih medijskih pokrovitelja ove akcije koja promiče ljepotu “zajedništva i čitanja”. Pokretač akcije je Ljiljana Ptačnik, prof. savj. i ravnateljica Gimnazije Nova Gradiška.

Odmah nakon otvorenja, ispred i u prostoru Dječjeg odjela “mali i veliki čitateljima naglas” moći će odabrati knjigu na poklon .

Organizatori ove akcije su Gimnazija Nova Gradiška i Gradska knjižnica Nova Gradiška uz potporu i suradnju brojnih ustanova, škola i udruga, knjižničara osnovnih i srednjih škola, novogradiških pjesnikinja i pjesnika te naših “malih” i “velikih” sugrađana na raznim “čitalačkim punktovima” u gradu, a posebice u našem lijepom parku, ispred Gimnazije, kod Papinog spomenika, kod fontane, uz šetnicu, u Dječjem vrtiću (Župna dvorana) na Dječjem odjelu GKNG, ispred POU M.A.R…..

Pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška čitat će se djela Mire Gavrana, a uoči manifestacije 4. LET S GAVRANOM. Sudjeluju profesori Gimnazije sa svojim razredima te Matea Žilić, dipl. knjižničarka, knjižnički tim Gradske knjižnice: Biljana Dakić, Mirjana Pranjić, Branko Kolić, Renata Renata Stipančević Matijašević, Anka Višić, Goran Bašić, Biljana Radoš.

Pridružit će im se ravnatelji i zaposlenici Dječjeg vrtića, gradskih osnovnih i srednjih škola te knjižničari i učitelji osnovnih škola dugogodišnji suradnici, Učilišta Relković, Gradskog muzeja, članovi Udruge stvaratelja u kulturi i KLD-a Rešetari, te brojni “mali i veliki” sugrađani.

Autorica plakata je Silvija Pečnjak, prof. iz Gimnazija Nova Gradiška.

Related Post

Autor - 27/05/2018 0
Roman o ljubavi koja je spojila nespojive ljude kako bi pokazala koliko snažna i razorna može biti Slavonija osamdesetih. S…