COVID-19: Peti dan za redom na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba

865 0

SLAVONSKI BROD, 15. travnja 2020. – Peti dan za redom na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba na novi koronavirus COVID-19. – priopćio je danas županijski Stožer civilne zaštite. Svi pristigli nalazi tijekom posljednja 24 sata bili su NEGATIVNI.
U Brodsko-posavskoj županiji je do sada zabilježeno ukupno 19 pozitivnih slučajeva od čega je 17 aktivnih, te po jedna izliječena osoba i preminula osoba.
U karanteni je do sada u samoizolaciju bilo ukupno smješteno 25 osoba od čega je 12 osoba napustilo karantenu po isteku 14 dana samoizolacije te se trenutno u karanteni nalazi 13 osoba.
Jučer je po prvi puta obavljen prijevoz osobe u karantenski objekt sa za to posebno prilagođenim vozilom HGSS-a.
Od stupanja na snagu „Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj“ (23. ožujka 2020. godine), stožeri civilne zaštite općina i gradova s područja Brodsko-posavske županije izdali su sveukupno 25.996 propusnica, od čega je trenutno važećih 5.301. U istom je razdoblju odbijeno 1.414 zahtjeva za izdavanje propusnica.
Županijski Stožer civilne zaštite i nadalje poziva sve građane da poštuju mjere i preporuke nacionalnog Stožera CZ, a posebice one o potrebi fizičkog distanciranja, zabrane okupljanja na javnim površinama i izbjegavanja privatnih okupljanja u većem broju. Svim stanovnicima, u povodu obilježavanja, Stožer CZ BPŽ čestita 15. travnja – Dan Brodsko-posavske županije.

Related Post

UPOZORENJE POLICIJE

Autor - 14/10/2013 0
Zbog intenzivnih jesenskih radova na poljima, na cestama diljem cijele Brodsko-posavske županije pojačan je promet traktorima, kombajnima i drugim poljoprivrednim…