COVID-19 u BPŽ: Dodatni nadzor provođenja higijenskih mjera u projektima „Zaželi” i domovima za starije i nemoćne

625 0

Autor Jakša Samardžić
SLAVONSKI BROD, 13. svibnja 2020. – Da je svaki dan sustavno potreban oprez u širenju pandemije koronavirusa i u brodsko-posavskoj županiji pokazuje primjer radnika Montaže brodskog Đure Đakovića. Kada se mislilo da je širenja pandemije na području županije stavljeno pod nadzor iz Švedske su se vratili radnici Montaže i pandemija je ponove pokazala zube.
Pohvalno je stoga što županijski Stožer civilne zaštite poduzima mjere kako bi se spriječila nova iznenađenja. Kako je jučer priopćeno na konferenciji za medije županijskog Stožera CZ u narednim danima posebna pozornost posvetit će se starijim i nemoćnim osobama.
U sklopu projekta „Zaželi”, koji se uspješno provodi u jedinicama lokalne samouprave, zaposlene žene pružaju pomoć starijim osobama koji nisu u sustavu socijalne skrbi. Od lokalnih jedinica i udruga koje provode projekt bit će stoga zatražen dodatni nadzor provođenja higijenskih mjera s ciljem sprječavanja širenja zaraze.
Iako je 11. svibnja nastupilo popuštanje protuepidemijskih mjera uvest će se, kako navodi načelnik Stožera Stjepan Bošnjaković, dodatna kontrola i u domovima za stare i nemoćne, bez obzira radi li se o županijskim ili privatnim domovima.
Slijedom naglog porasta broja oboljelih na području županije, od Nacionalnog stožera CZ zatražene su i dodatne količine zaštitne opreme za zdravstvene i ustanove socijalne skrbi.

Related Post