CRNA KRONIKA – Kamionom na djevojčice

628 0

17. svibanj 2011. – Jučer oko 12 sati na raskrižju ulica Josipa Bašića i

Vida Došena u Slavonskom Brodu na pješačkom prijelazu ozlijeđene su dvije djevojčice u dobi od osam godina u prometnoj nesreći koju je skrivio 51-godišnjak iz Slavonskog Broda. On je upravljao teretnim automobilom marke „VW“, SB-registracija i kretao se kolnikom ulice Josipa Bašića od sjevera prema jugu. Približavajući se obilježenom pješačkom prijelazu nije prilagodio brzinu vozila tako da ga može zaustaviti da bi propustio pješake, koji su stupili na pješački prijelaz zbog čega je kasno uočio dvije osmogodišnjakinje koje su pretrčavale preko pješačkog prijelaza. Tom prilikom došlo je do kontakta vozila s jednom pješakinjom, koja je nakon toga udarila u drugu, a potom su obje pale na kolnik. U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobila je jedna osmogodišnjakinja, koja je zadržana na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu dok je druga zadobila lake tjelesne ozlijede i nakon liječničke pomoći puštena je kući. Protiv vozača teretnog vozila slijedi kaznena prijava za kazneno djelo „Izazivanje prometne nesreće“.

 

Vozio unatoč zabrani

STARA GRADIŠKA – Jučer oko 17 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška na ulazu u Republiku Hrvatsku policija je kontrolirala osobni automobil marke „Mercedes“ SB-registracija, kojim je upravljao 44-godišnjak iz Slavonskog Broda. Provjerom je utvrđeno da je vozaču Prekršajni sud Nova Gradiška izrekao zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u razdoblju od 27. siječnja ove godine do 19 siječnja 2012. godine. Vozač je isključen iz prometa, a protiv njega slijedi kaznena prijava za kazneno djelo „Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“.

 

Bagerom iskopao topnički projektil

 

SLAVONSKI BROD – Jučer oko 11 sati u Slavonskom Brodu u ulici Ferde Filipoviča, 200 metara zapadno od ceste djelatnik poduzeća koje je na tom mjestu izvodilo radove radnim strojem (Bagerom), prilikom iskopa zemlje uočio je eksplozivnu napravu i o tome obavijestio policiju. Na mjesto pronalaska izašao je djelatnik za protueksplozijsku zaštitu ove Policijske uprave, koji je utvrdio da se radi o topničkom projektilu kalibra 76 mm, kojeg je na mjestu pronalaska na siguran način uništio.

Related Post