DA SE NE ZABORAVI

1879 0

REŠETARI, 17. rujan 2013. – U suradnji s Udrugom roditelja poginulih hrvatskih branitelja i Općinom Rešetari, Osnovna škola “Ante Starčević” tradicionalno je pod nazivom „Da se ne zaboravi“ danas organizirala dan sjećanja na hrvatske

branitelje s područja općine Reštari poginule u Domovinskom ratu.

Učenike i nastavnike okupljene ispred spomenika podignutom u čast 28 poginulih branitelja, ravnatelj škole Tihomir Batalo podsjetio je njihovu odlučnost da brane domovinu i daruju svoj život za njenu slobodu.

Vijence su položili i svijeće zapalili kod spomenika poginulim braniteljima predstavnici Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja, Općine Rešetari na čelu s načelnikom Zlatkom Agom, djelatnici škole i učenici jedanaest razrednih odjela koji su još jednom dali svoj doprinos da se ne zaborave heroji s područja općine Rešetari i njihova žrtva za slobodnu Hrvatsku.

-S ponosom se, zajedno s njihovim obiteljima, sjećamo žrtve koju su podnijeli – kazao je ravnatelj Tihomir Batalo.

Ova hvale vrijedna manifestacija i ove je godine bila prigoda da učenici i djelatnici škole ugoste roditelje poginulih branitelja, s njima se druže, evociraju sjećanja na Domovinski rat i potiču domoljublje.

 

-Na današnji dan je poginuo Braco Perković, prvi hrvatski branitelj sa području naše općine. Prije 16 godina Osnovna škola „Ante Stračević“ i Općina Rešetari započeli su s obilježavanjem ratnih djelovanja za područje općine Rešetari. Bilo je to vrijeme 1991. godine kada su branitelji s našeg područja mobilizirani i otišli na novogradiško bojište.

Današnjim danom i ovom manifestacijom odajemo posebnu počast svih poginulim braniteljima s područja naše općine, ali i poginulim braniteljima iz cijele Hrvatske za koje je jučer u župnoj crkvi služena sveta misa zadušnica – kazao je općinski načelnik Zlatko Aga.

Related Post

REŠETARI

Autor - 06/04/2014 0
REŠETARI, 6. travnja 2014. – Temeljem Odluke o javnim priznanjima Općine Rešetari, općinski načelnik Zlatko Aga, uputio je javni poziv…