DAN ČEŠKE KULTURE NA NOVOGRADIŠKOM GLAZBENOM LJETU

1530 0

NOVA GRADIŠKA, 19. kolovoza 2017. – Članovi Češke besede Nova Gradiška i okolica nisu ni ove godine propustili priliku da budu jedan od sudionika Novogradiškog glazbenog ljeta, najpoznatije glazbene, gospodarske i zabavne manifestacije. Na štandu u Ulici Slavonskih graničara posjetila ih je i zamjenica novogradiškog gradonačelnika Ivana Trupina.

-Po četvrti put u našem gradu organiziramo Dan češke kulture, naše manifestacije koju tijekom godine organiziramo u raznim terminima, a koja se zove se Dani češke kulture. Ove smo godine 1. srpnja već imali Likovnu koloniju, danas imamo drugi Dan češke kulture, a 3. rujna na Strmcu imat ćemo, isto tako tradicionalnu manifestaciju Pjesma i riječ na otvorenom, koja je ujedno i tradicionalni piknik na kome se družimo i zabavljamo. U prosincu u povodu blagdana svetog Nikole imamo manifestaciju posvećenu najmlađima.

Kao što vidite ove godine imamo malo atraktivniji štand nego je to bilo prije, posjetitelji i prolaznici mogu vidjeti nošnje i radove članova Likovne kreativne skupine, a zapjevat će članovi Pjevačke skupine- kaže Zdravko Konjić, predsjednik Češke besede Nova Gradiška i okolica.

Sve one koji su se prije podne zatekli u Ulici slavonskih graničara počastili su bramborkom, tradicionalnim pikantnim češkim jelom, koje se pravi od dobro začinjenog krumpira, a koje se može dobro zaliti češkim pivom.

Related Post

Autor - 01/10/2011 0
NOVA GRADIŠKA 1. listopad 2011. – „Kap ljubavi“ Nova Gradiška, udruga koja okuplja žene liječene od bolesti dojke okupile su…