DAN DRŽAVNOSTI: U Rešetarima odana počast domoljubima koji su stvarali hrvatsku državu

1743 0

REŠETARI, 25. lipnja 2018. – Predvođeni načelnikom Zlatkom Agom i predsjednicom Općinskog vijeća Milkom Perković, članovi Općinskog vijeća i udruga proisteklih iz Domovinskog rata danas u položili cvijeće i zapalili svijeće kod spomenika u Domovinskom ratu poginulim hrvatskim braniteljima sa područja Općine Rešetari i spomen biste prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

U povodu Dana državnosti minutom šutnje i molitvom odali su zahvalu i počast domoljubima koji su stvarali hrvatsku državu.

DAN DRŽAVNOSTI – Dan državnosti, 25. lipnja, u Republici Hrvatskoj državni je blagdan kojim se obilježava povijesna odluka Sabora donesena istoga datuma 1991. godine. Povijesnoj odluci Hrvatskoga sabora o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika donesenoj 25. lipnja 1991. godine. Sabor je donio odluku na temelju plebiscitarne volje hrvatskih građana iskazane na referendumu 19. svibnja 1991. godine.

Na današnji dan Sabor Republike Hrvatske donio je dalekosežnu odluku o razdruživanju od ostalih jugoslavenskih republika kao izraz volje hrvatskih građana iskazane na referendumu, odluku o samostalnosti koju je trebalo oružjem braniti od agresije.

Related Post