DAN HITNE MEDICINSKE SLUŽBE: Kada je život ugrožen njih se s nestrpljenjem očekuje

579 0

Autor bpz.hr

Slavonski Brod, 30 travnja 2020.  – Hrvatski sabor je 2013. godine 30. travnja proglasio Nacionalnim danom hitne medicinske službe.

Tim povodom su Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije i Damir Mirković, zamjenik župana BPŽ posjetili Zavod za hitnu medicinu Brodsko posavske županije. Dočekao ih je Branko Godić, ravnatelj Zavoda te djelatnici dežurnih timova. Danas Zavod za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije radi Osim sjedišta u Slavonskom Brodu u kojem rade dva tima, a gdje se nalaze i uprava te prijavno-dojavna jedinica, zavod obavlja djelatnost i kroz ispostave u Vrpolju, Novoj Gradiški, Lužanima i Okučanima.

Ukupno 100 djelatnika Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske  županije, svakodnevno skrbi o građanima u trenucima kada im je izravno ugrožen život ili teško narušeno zdravlje. Prema podacima Zavoda za hitnu medicinu BPŽ tijekom 2019. godine djelatnici izvanbolničkog HMS-a imali su 9.986 intervencija na terenu i 13.131 intervenciju u ambulantama. Djelatnici HMS izašli su na 289 intervencija vezanih uz prometne nezgode.

Prosječno odzivno vrijeme za pacijente koji su kategorizirani kao crveni 11 min

U proteklih mjesec dana, izvanbolnički HMS imao je 92 intervencije i prijevoza vezanih uz sumnju na bolest COVID-19, osobe u samoizolaciji i potvrđene slučajeve COVID-19.

Ovi podaci ukazuju na veliku odgovornost djelatnika Zavoda za hitnu medicinu koji su prva i najvažnija karika u lancu zbrinjavanja hitnih pacijenata i odgovora zdravstvenog sustava.

Svim djelatnicima hitne medicinske službe čestitamo Nacionalni dan hitne medicinske službe i zahvaljujemo im na svakodnevnom uspješnom, nesebičnom i predanom zbrinjavanju hitnih pacijenata

 

Related Post