DAN ŠKOLE ELEKTRO-TEHNIČKE I EKONOMSKE ŠKOLE (audio izjava v.d. ravnatelja)

540 0

NOVA GRADIŠKA, 21. veljače 2015. – Djelatnici i učenici Elektro-tehničke i ekonomske škole Nova Gradiška jučer su svečano obilježili 49. obljetnicu postojanja škole. Manifestacija je započela izložbom učeničkih radova u holu škole kojom su

učenici prezentirali razne zanimljive elektroničke eksponate i tehnološka pomagala na kojima rade samostalno uz mentorstvo svojih profesora. Tako su dokazali i pokazali posjetiteljima iz drugih škola kreativni potencijal koji pruža Elektro-tehnička škola, što je svakako zainteresiralo učenike iz osnovnih škola. Također, nisu izostale ni maštovite rukotvorine kao što su nakit, privjesci, košara sa životni mudrostima za koje su se pobrinule učenice iste ustanove, koje su dodatno oplemenile doček posjetiteljima.

 

Mira Linjaković, novoizabrani vršitelj dužnosti ravnatelja škole, pozdravila je brojne prisutne goste, djelatnike i učenike vrlo konstruktivni govorom.

Izrazivši dobrodošlicu, iznijela je pozitivno viđenje budućnosti Elektro-tehničke i ekonomske škole kroz brojne projekte u kojima već sada škola aplicira i one koje planira.

Između ostalih treba istaknuti da je škola u sklopu R3 projekta ( recikliram, renoviram, revitaliziram ) u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška osposobila pet računala i osigurala šest mobitela kao poklon socijalno ugroženim osnovnoškolcima, te je na taj način, kako kaže ravnateljica, škola skromnim doprinosom pokazala društveno-socijalni senzibilitet spram mogućih budućih učenika.

Svečanost su upotpunili i glazbeni nastupi učenika, te nogometni turnir između profesora i učenika.

Poslije svih previranja oko smjenjivanja bivše ravnateljice Petričević, te prethodno dugogodišnjeg ravnatelja Krmpotića, o kojima smo čitatelje portala novagra.hr informirali, te izbora V.D. ravnatelja Mire Linjaković poslije burne sjednice školskog odbora i djelatnika škole ovo je napokon nešto pozitivno što u javnost dolazi iz smijera Elektro-tehničke i ekonomske škole Nova Gradiška.

Kako doznajemo, nije još sigurno da li će se sadašnja V.D. ravnateljica, koja je do sada obnašala dužnost pedagoga, javiti na skori natječaj za ravnatelja.

U neslužbenim razgovorima s nekolicinom djelatnika škole, onima koji nisu bili naklonjeni odluci školskog odbora o smjeni bivše ravnateljice i onima koji se slažu sa tom odlukom, mr. Mira Linjaković je, kako stvari stoje, trenutno najoptimalnije riješenje za većinu, ponajviše zbog korektnosti i apolitičnosti.

Tko će se prihvatiti vruće stolice ravnatelja škole odlučit će školski odbor i, kao što smo već spomenuli, sama mr. Linjaković ako se prijavi na natječaj i ako ista kandidatura bude prihvaćena.

VIŠE O TRENUTNIM AKTIVNOSTIMA I PROJEKTIMA POSLUŠAJTE U AUDIO IZJAVI V.D. RAVNATELJICE:

{saudioplayer}../audio/miralinjakovic.mp3{/saudioplayer}


Related Post

GIMNAZIJA

Autor - 18/06/2012 0
U petak 15.lipnja novogradiška Dvorana Relković bila je ispunjena gotovo do posljednjeg mjesta. Maturanti Gimnazije, u pratnji svojih profesora,roditelja i…