DAN OPĆINE OKUČANI: Da Općina ide u dobrom smjeru potvrdili su nedavni izbori i uvjerljiva pobjeda HDZ-e

1711 0

Autor  Franjo Samardžić

OKUČANI, 15. lipnja 2021. – Mještani općine Okučani obilježavaju danas  Blagdan sv. Vida  i  Dan općine.  Predsjednik Općinskog vijeća Ivica Pivac podsjetio je danas na svečanoj sjednici Općinskog vijeća  da se ove godine obilježava 24. obljetnica  odluke  kojom je  na   konstituirajućoj  sjednici Općinskog vijeća 1997. godine utvrđeno da se  Dan općine slavi na ovaj blagdan.  Nakon polaganja  vijenaca i paljenja svijeća kod spomen obilježja  Kristalne kocke vedrine i  svete mise koju je u župnoj crkvi predvodi fra Mario  Radman,  održana je svečana sjednica Općinskoga vijeća  u  nazočnosti novoizabranih članova Vijeća i brojnih uzvanika među kojima su bili brodsko-posavski župan Danijel Marušić, predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić i Katica Mišković, ravnateljica  Uprava za potpomognuta područja u  Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU. 

Svečana sjednica, održana pod predsjedanjem Ivice Pivca, počela  je intoniranjem  državne himne, a minutom šutnje odana je  počast  poginulim  hrvatskim  braniteljima, preminulim članovima Općinskog vijeća,  te  počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Pozdravljajući nazočne predsjednik Općinskog  vijeća Ivica Pivac,  koji je povjerenje dobio u još jednom mandatu općinske predstavničke vlasti,  konstatirao je da se nakon proteklih izbora nije puno toga promijenilo  u Općinskom vijeću jer se HDZ  potvrdio kao vodeća politička opcija sa čak 10 vijećničkih mjesta, te   općinskim načelnikom. Izrazio je zadovoljstvo   što je u ovom mandatu u Vijeću  više žena i mladih, ali   i očekivanja  da će biti  ostvarena  dobra suradnja i  konstruktivno djelovanje svih vijećnika u interesu  građana i  ukupnog napretka  općine. 

Obilježavanje Dana općine   tradicionalno je  prilika da  općinski načelnik Aca Vidaković  ocjeni  proteklo jednogodišnje  razdoblje, te  govori o postignućima i planovima za naredno razdoblje. Unatoč teškoćama koje je prouzrokovala pandemija koronavirusa zadovoljan je postignutim jer je u oblasti   komunalne  infrastrukture  i društvenih djelatnosti učinjen napredak, a  vidljivi su  i rezultati napora koji su ulagani u  poljoprivrednu djelatnost, demografske mjere, skrb za starije i nemoćne, te rad udruga ističući pritom DVD Okučani za koje je  nabavljeno  novo navalno vatrogasno vozilo vrijedno3,5 milijuna kuna.    Zadovoljan je  općinskim proračunom u 2020. godini u iznosu od 14.3   milijuna kuna. Zahvalio se  Općinskom vijeću, djelatnicima  Jedinstvenog  upravnom odjelu i  svima onima koji su  sudjelovali u provođenju projekata, državnim institucijama i Brodsko-posavskoj županiji. 

– Pred nama su novi izazovi i projekti.  Radujemo se novoj financijskoj omotnici 2021. – 2017.. Smatram da je Općina Okučani uz pomoć Županije i Vlade RH spremna za bolje sutra. Općina Okučani  stabilna je jedinica lokalne samouprave, nije kreditno zadužena i redovito podmiruje svoje obveze – kazao je  načelnik Aca Vidaković. 

Da se u Općini Okučani dobro radi i   unapređuje životna sredina  potvrdili su  župan Danijel Marušić i predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić. Zahvalili su svima koji su zaslužni za uspjehe,  članovima Općinskog vijeća  i načelniku Aci Vidakoviću.    

Related Post