DAN OPĆINE REŠETARI: Stvaraju uvjete života primjerene 21. stoljeću

2234 0

Autor Franjo Samardžić

Općina Rešetari istaknuta je kao primjer drugim jedinicama lokalne samouprave da se, unatoč brojnim problemima, može uspješno unapređivati ukupan život stanovništva

REŠETARI, 18. svibnja 2019. – Bilo je jučer svečano u Rešetarima. U nazočnosti brojnih gostiju obilježavao se Dan općine Rešetrari i njena 26. obljetnica. Bila je to prilika da općinski načlenik Zlatko Aga i predsjednica Općinskog vijeća Milka Perković zahvale svima koji su dali svoj doprinos u ukupnim dugogodišnjim nastojanjima da se život stanovništva promijeni na bolje u svim naseljima na području općine.
Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika hrvatskim braniteljima s područja općine poginulim u Domovinskom ratu i biste dr. Franje Tuđama odana je počast ljudima koji svoje živote utkali u slobodu Domovine Hrvatske, pa tako i općine Rešetari i prvom hrvatskom predsjedniku.
Budući da su napravljeni veliki iskoraci, posebno posljednjih godina, bila je prilika da se na svečanoj sjednici Općinskog vijeća govori o postignućima, općinsko vodstvo i članovi Općinskog vijeća dobiju čestitke za postignute rezultate, a Općina Rešetari istakne kao primjer drugim jedinicama lokalne samouprave da se, unatoč brojnim problemima, može uspješno unapređivati ukupan život stanovništva.

-Danas osjećam osobitu potrebu naglasiti jednu iznimno važnu priliku i obavezu, biti svjestan važnosti ne samo gradnje i izgradnje, obnove zgrada, objekata, cesta, staza, vodovoda, kanalizacije i svega onoga što često nazivamo „infrastrukturnim i kapitalnim vrijednostima“, već govoriti i o velikoj važnosti onoga što se ne mjeri, niti se smije i ne može mjeriti novcem, niti postotcima bespovratnih ili vlastitih sredstava, niti kilometrima, niti jediničnim matematičkim mjerama, a osobito ne političkim veličinama. To je prilika i obaveza neprekidne nužnosti i potrebe slanja poruka činjenjem dobra, širenju zajedništva, humanosti, suradnje, poštivanje čovjeka kao čovjeka, onako kako nam vlastita savjest i srce govori da je trebalo činiti drugačije i ispravnije – istaknuo je u svom govoru načelnik Zlatko Aga.

Zadovoljna je i predsjednica Općinskog vijeća Milka Perković.

-Svečano je danas u našoj općini, ali i prigoda, prije svega nas koji vodimo Općinu, da se malo osvrnemo unazad i analiziramo proteklo vrijeme. Smatram da smo dobro radili, napravili veliki iskorak u svim pravcima razvoja trudeći se ispuniti očekivanja svojih stanovnika, a isto tako i onih koji su nam Općinu ostavili u nasljedstvo. Bez obzira na problematiku kojom se susrećemo i na ne tako veliki izvorni proračun, zahvaljujući ogromnom zalaganju i znanju maloga tima zaposlenih na čelu sa načelnikom gospodinom Agom, nismo posustali, već smo definirane i zacrtane ciljeve nastojali i realizirati. Puno je toga učinjeno, puno započeto, ali i dosta je projekata još pred nama. Ima uzrečica koja kaže „uvijek se može bolje i više“ i nje ćemo se pridržavati i ubuduće nastojeći osigurati našem stanovništvu što kvalitetniji i sadržajniji život primjeren 21 stoljeću- kazala je Milka Perković.

Dodijeljena su i općinska priznanja za doprinosu razvoju općine u raznim oblastima života.

ZAHVALNICU je dobio NK „MLADOST“ BRĐANI – juniori, PLAKETU OPĆINE FRANJO MATIJEVIĆ, SNJEŽANA JOSIPOVIĆ i MIRKO LUKAČEVIĆ, GRB OPĆINE: DRAGO URBAN, BOŽO LJUBIĆ i OPĆINA KANFANAR. U ime nagrađenih zahvalio se načelnik Općine Kanfanar Sandro Jurman.
I ove godine na obilježavanju Dana općine , okupili su se brojni gosti i uzvanici. Kao izaslanik ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, nazočan je bio brigadni general u miru Mladen Mikolčević, bili su tu pomoćnik ministra u Ministarstvu uprave Mladen Nakić, pomoćnik ministra Ministarstva unutarnjih poslova Žarko Katić, pomoćnik ministra Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Alen Gospočić, saborski zastupnik Davor Vlaović, zamjenik brodsko-posavskog župana Stjepan Bošnjaković, gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, njegova zamjenica Ivana Trupina i Vlatko Grainer, nadležan za hrvatske branitelje, izaslanik zapovjednika Gardijsko oklopne mehanizirane brigade MORH-a brigadira Mije Validžića, pukovnik Antun Čorak, načelnici prijateljskih općina Kanfanar Sandro Jurman, predsjednik Općinskog vijeća Općine Marina Davor Radić, općine Kostanjevica na Krki iz Republike Slovenije župan Ladko Petretić, načelnici općina Cernik, Staro Petrovo Selo i Velike Vitomir Žakić, Nikola Denis te Vlado Boban, predstavnici brojnih ustanova i institucija.

Treba dodati da su glazbenom dijelu svečane sjednice na zadovoljstvo svih okupljenih u Vatrogasnom domu nastupili istaknuti glazbeni umjetnici Vivien Galleta i tenor Voljen Grbac, uz klavirsku pratnju maestra Vladimira Babina.

Related Post