DAN OPĆINE GORNJI BOGIĆEVCI – Zvršen općinski vodovod, otvoren obnovljeni dom u Dubovcu

1372 0

GORNJI BOGIĆEVCI, 24. svibnja 2010. – Blagdan Duhova i Dan općine Gornji Bogićevci proslavljeni su nizom prigodnih događanja i manifestacija. Najznačajniji događaji bili su otvaranje vodovoda Smrtć-Ratkovac-Trnava i obnovljene zgrade Društvenog doma u Dubovcu u kome je održana svečana sjednica Općinskog vijeća. Župan brodsko-posavski Danijel Marušić, Katica Mišković, ravnateljica Uprave za regionalnu infrastrukturu u Ministarstvu regionalnog razvoja i Marijan Štefanac, voditelj županijskog Upravnog odjela za razvoj i europske intergracije istaknuli su velik značaj projekata koje je Općina Gornji Bogićevci na vrijeme pripremila i uspjela osigurati sredstva za izgradnju najznačajnijih objekata komulane infarstrukture i društvene objekate.

– Lijepo je što su danas otvoreni ovi objekti. Naglasio bi da je općina Goprnji Bogićevci, općina s projektima. Koliko je to bitno vidjeti će se 2012. godine, kada novce nećemo moći dobiti ako ne budemo imali projekte. Znam koliko mnogo novaca stoji izrada projekata i probleme koje je ova općina imala. Zato načelniče, na dobrom ste putu i gdje god bude mogla Bordsko-posavska županija će sigurno pomoći – kazao je župna Danijel Marušić, naglašavajući važnost projekta koje je Općina Gornji Bogićevci, uz pomoć županijskog Upravnog odjela za razvoj i europske integracije znala na vrijeme izraditi. Otvaranje vodovoda u Smrtići znači i završetak posljednje faze izgradnje vodovodne mreže na području Općine Gornji Bogićevci. Radi se o izgrađenom magistralnom cjevovodu u dužini od 3 kilometra i opskrbnom cjevovodu u dužini od gotovo 11 kilometara. Vodovod je u cijelosti završen, ishođena je uporabna dozvola i krenulo se sa izradom kućnih priključaka. U projekt, kojki je od neprocjenjive vrijednosti za stanovnike ova tri naselja utrošeno je 4,2 milijuna kuna. Projekt su sufinancirale Hrvatske vode sa 1.6 milijuna kuna, MRRŠVG kroz program EIB II sa 2 milijuna kuna, Brodsko-posavska županija sa 150.000 kuna i Općina Gornji Bogićevci sa 450.000 kuna. Opskrba vodom je od životne važnosti za život i ostanak ljudi na ovom području. Ovim projektom završena je vodopskrba svih naselja u općini Gornji Bogićevci. Vodovod su prigodno na upotrebu mještanima dali župan Danijel Marušić i Katica Mišković.  

 Na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća predsjednik Vijeća Senad Hibić i načlenik Pavo Klarić uručili su ovogodišnja općinska priznanja. Za doprinos u razvoju i gospodarskom napretku Općine Gornji Bogićevci dobili su ih Upravni odjel za razvoj i europske integracije Brodsko-posavske županije i Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva.  

Related Post