Dan otvorene nastave u OŠ „Mato Lovrak“

2373 0

Autor Franjo Samardžić

Učenici su učitelji, oni poučavaju, a učitelji su uz njih kao njihovi mentori. Promatraju ih i pomažu sa strane, a djeca imaju svoj nastup i odrađuju predavanja i radionice. To je nešto što djeca uistinu vole i na čemu su radili od prosinca da bi to danas mogli prezentirati – kaže ravnateljica Vesna Linčar-Cindrić

NOVA GRADIŠKA, 6. veljače 2019. – Danas je u Osnovnoj školi „Mato Lovrak“ organiziran Dan otvorene nastave i niz zanimljivih predavanja i radionica. Taj oblik odgojno-obrazovnog rada ova škola provodi već deset godina za učenike i sa učenicima koji organiziraju i pripremaju radionice i predavanja za svoje vršnjake. Uvjerili smo se u puno zadovoljstva kod učenika koji su uistinu uživali u sadržajima koje su organizirali.
-Oni su danas učitelji, oni danas poučavaju, a učitelji su uz njih kao njihovi mentori. Promatraju ih i pomažu sa strane, a djeca imaju svoj nastup i odrađuju predavanja i radionice. To je nešto što djeca uistinu vole i na čemu su radili od prosinca da bi to danas mogli prezentirati. Atmosfera je opuštena i to je oni što je djeci najvažnije. Sami su birali radionice koje žele i koje su im interesantne – kaže ravnateljica Vesna Linčar-Cindrić.
Među radionicama bilo je kuhanja s namirnicama koje su vezane za njemački jezik i Njemačku. Iako bi odmah rekli kako nemaju veze jedno s drugim šivanje i matematika, uz pomoć koordidatnog sustava učenici su iglom i koncem izrađivali određene geometrijske oblike i likove. Radili su dvorac, također uz pomoć geometrijskih likova. Danas im je u gostima bila časna sestra i učenici iz Požege koji su na radionici učili izrađivati misijske krunice. Organizirane su radionice u laboratoriju i prva pomoć. Učenici su se učili na ljusci od jajeta kako pravilno prati zube i vidjeli što se to dešava sa zubima ako ih pravilno ne održavamo. Uz ostalo bavili su se virtualnim svijetom i virtualnim igrama.
-Na vjeronaučnoj radionici danas smo imali naše drage goste iz Požege. Časna Slavka Vinković je dovela svojih četvero učenika šestoga razreda i oni učili raditi misijske krunice budući da časne sestre pripadnice Milosrdnica sv. Vinka Paulskog djeluju na Salamonskim otocima, pomažu žiteljima, ne samo da im navijeste vjeru, nego im pomažu u svakom drugom smislu da se nauče sami živjeti i da sami sebe financiraju. Danas smo učili izrađivati krunice kako bi ih onda mogli raditi samostalno, prodavati i pomoći sestrama koje djeluju u misijama – kazala je vjeroučiteljica Andrijana Petrović.

Related Post

U noćnom provodu potukle se tri Okučanke

Autor - 21/05/2019 0
OKUČANI, 21. svibnja 2019. – Policijski službenici Policijske postaje Okučani, jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakinjom, 21-godišnjakinjom i 38-godišnjakinjom…