DAN ŽUPANIJE

931 0

SLAVONSKI BROD 13. travnja 2012. – Svečanom akademijom u dvorani Glazbene škole u Slavonskom Brodu obilježena je 19. obljetnica Brodsko-posavske županije, koja se ove godine drugi put obilježava

uz datum konstituirajuće sjednice Županijske skupštine, 15. travnja.

 

U sklopu svečane akademije podijeljene su i ovogodišnja županijska priznanja i nagrade zaslužnim pojedincima, ustanovama i tvrtkama.

Zlatna plaketa Brodsko-posavske županije biti će dodijeljena Ivanu Cindriću iz Slavonskog Broda, dugogodišnjem predsjedniku Udruge roditelja poginulih branitelja i trgovačkom društvu Clarum d.o.o. iz Nove Gradiške.

 

Plaketa Brodsko-posavske županije, koja se dodjeljuje pravnim i fizičkim osobama za izuzetna ostvarenja u gospodarskim odnosno društvenim djelatnostima tijekom 2011. godine, ove će godine dobiti: TÜVCroatia d.o.o. iz Slavonskog Broda, OPG Dinka Bilešićaiz Zapolja, TD Martex d.o.o. iz Nove Gradiške, Udruga Eko-etno selo Stara Kapela, Vatrogasna zajednica Brodsko-posavske županije, Šahovski klubu Posavac –Festung iz Ruščice i Muški pjevački sastav Starotopoljani iz Starog Topolja.

 

Godišnja nagrada Kovanica od zlata bit će dodijeljena Ivanu Kadićuiz Gundinaca, Vojislavu Nikoliću iz Slavonskog Šamca, Ljubi Ivošević-Pavić iz Nove Gradiške, Ani Glivetićiz Nove Kapele, Jozi Bungiću iz Gornjih Bogićevaca i Mirku Sečiću iz Slavonskog Broda.

 

Pozitivni pomaci u gospodarstvu

 

Kako su u svojim govorima istaknuli predsjednik županijske skupštine Zvonimir Markotić i župan Danijel Marušić, Brodsko-posavska županija kao jedna od pet slavonskih županija ima velike potencijale, ali je evidentno da postoje i problemi uzrokovani globalnom ekonomskom krizom. No, u prošlogodišnjem razdoblju zabilježeni su i pozitivni pomaci na području gospodarstva, poljoprivrede, infrastrukture, a ponajviše su razvidni uspjesi projekata financiranim iz EU fondova i drugih inozemnih sustava financiranja. U pratećoj prezentaciji prikazani su i konkretni pokazatelji te iznosi pojedinih projekata koji potvrđuju spomenute pozitivne pomake. Župan Marušić istaknuo je kako je za daljnji razvoj županije potrebno zaboraviti stranačke boje, jer samo zajedničkim radom i ustrajnošću možemo činiti daljnje pozitivne korake u razvoju županije za dobrobit svih njenih žitelja. Svečanost obilježavanja Dana županije započela je paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca kod Središnjeg križa na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu, te kod spomen obilježja svim poginulim i smrtno stradalim braniteljima u Novoj Gradiški. Sjednici je uz predstavnike Grada Slavonskog Broda, općina i županije nazočna je bila i potpredsjednica Hrvatskog sabora Jadranka Kosor. Na kraju svog izlaganja župan Marušić svim žiteljima je čestitao 15. travnja Dan Brodsko-posavske županije uz želje za puno sreće u radu i svakog dobra u životu. (BPZ)

Related Post

Autor - 22/06/2019 0
NOVSKA – Sportski auto klub „Moslavina“ iz Kutine, 30.6.2019. godine u Novskoj organizira autoslalom natjecanja pod nazivom „Novska race 2019“.…