DANAS U OKUČANIMA

1417 0

Nadam se da ćemo uskoro imati i potpisivanje granskog kolektivnog ugovora jer je samo 60 pirotehničara u tvrtki Mungos, a 600 pirotehničara imamo u Hrvatskoj, što znači da ostalih 540 nema nikakav kolektivni ugovor – kazao je Mario Iveković, predsjednik Novog sindikata

 

OKUČANI, 20. srpnja 2016. – Pirotehničari Mungosa uspjeli su u svojim zahtjevima. Nakon što ih je više mjeseci uprava ignorirala i odugovlačila s potpisivanjem kolektivnog ugovora, te dvotjednog štrajka, danas su u Okučanima predstavnici sindikata zaposlenika trgovačkog društva Mungos sa tom tvrtkom potpisali kolektivni ugovor.

Mario Iveković (Novi sindikat) i Dalibor Stanar (Hrvatski sindikat humanitarnog razminiranja), potpisali su kolektivni ugovor s Damirom Magdićem, direktorom trgovačkog društva Mungos razminiranje d.o.o. Potpisali su i izjavu o prekidu štrajka. Mario Iveković i Dalibor Stanar zahvalili su ministru unutarnjih poslova Vlahi Orepiću i premijeru Tihomiru Oreškoviću što su nazočni potpisivanju kolektivnog ugovora kojeg smatraju iznimno važnim ne samo za tvrtku Mungos, nego i za ukupnu djelatnost razminiranja, i zauzeli da se problem riješi.

-Ovo je prvi puta da se sa razine Vlade netko osvrnuo na problem i pružio podršku. Na tome im zahvaljujemo. Vide se i pozitivni pomaci u sređivanju sustava razminiranja. Pirotehničarima je ograničena gornja kvadratura koju mogu razminirat čime se sprečava njihovo iskorištavanje. Nakon potpisivanja ovog ugovora nadam se da ćemo uskoro imati i potpisivanje granskog kolektivnog ugovora jer je samo 60 pirotehničara u tvrtki Mungos, a 600 pirotehničara imamo u Hrvatskoj, što znači da ostalih 540 nema nikakav kolektivni ugovor – kazao je Mario Iveković.

-Ovo je mali i početni korak da djelatnost protuminskog djelovanja učinimo sigurnijom, poštenijom i boljom – kazao je Damir Magdić, direktor Mungosa.

– Zahvaljujem se dečkima koji svaki dan svoj život izlažu opasnosti kako bi razminirali ovu našu lijepu zemlju. To nije lak već opasan posao. Zaslužili su kolektivni ugovor i mnogo više. Zato mi je drago što je danas potpisan ovaj kolektivni ugovor. U Vladi smo brzo reagirali i čestitam ministru Orepiću koji je također brzo reagirao – kazao je premijer Orešković.

Potpisivanju kolektivnog ugovora, uz premijera Tihomira Oreškovića i ministara unutarnjih poslova Vlahu Orepića i njegovu pomoćnicu Lidija Pelivan-Stipetić, nazočni su bili župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, načelnik Općine Okučani Aca Vidaković i ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Dražen Jakopec, sa suradnicima. Općinski načelnik Aca Vidaković i župan Danijel Marušić izrazili su zadovoljstvo što je na području Općine Okučani i cijele Brodsko-posavske županije posao razminiranja priveden kraju i razminirane sve poljoprivredne površine, a za razminirati su ostala samo šumska područja.

Nakon potpisivanja Ugovora, sudionici su u središtu Okučana razgledali štandove trgovačkog društva Mungos razminiranje d.o.o. i Hrvatskog centra za razminiranje, na kojima su prezentirani oprema i podaci vezane uz protuminsku djelatnost u Republici Hrvatskoj.

Related Post

OPĆINA OKUČANI

Autor - 11/02/2013 0
OKUČANI, 11. veljače 2013. – Općinski načelnik Aca Vidaković potpisao je ugovore o dodjeli studentskih stipendija za sedam studenata s…