„DANI UDRUGA 2012 – DAN OTVORENIH VRATA“

765 0

Udruga za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja „POZITIVA “ ocijenjena je najboljom u konkurenciji 130 udruga


NOVA GRADIŠKA, 3. kolovoz 2012. – U sklopu „Dana udruga 2012“

diljem Hrvatske je 16. lipnja 2012. održana manifestacija „Dan otvorenih vrata“ u kojoj je sudjelovalo 130 udruga iz svih krajeva Hrvatske. Organizatori „Dana udruga 2012“ – Ured za Udruge Vlade Republike Hrvatske, TACSO- ured tehničke pomoći organizacijama civilnog društva u Republici Hrvatskoj i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva odabrali su pet najuspješnijih udruga koje su zaslužile posebne nagrade za svoj trud i doprinos otvorenosti udruga i njihovih programa građanima i lokalnoj zajednici, a kriteriji za odabir bili su način na koji je udruga osmislila Dan otvorenih vrata i okupila zainteresirane građane u svojoj lokalnoj zajednici, ponuđeni sadržaji, te popraćenost u lokalnim medijima.

 

Prema odluci organizatora „Dana udruga 2012. u Hrvatskoj“ prvoplasirana udruga je novogradiška Udruga za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja „POZITIVA“.

 

Podsjećamo da je Udruga „Pozitiva“ Dan otvorenih vrata održala 16. lipnja 2012. na vrtnoj terasi novogradiškog Restorana “Maksimilijan”, gdje je na različite načine predstavila svoje dosadašnje aktivnosti, kao i buduće projekte. Na info-pultu građani su mogli dobiti edukativne materijale koje su pripremili članovi Udruge – brošure iz područja prevencije ovisnosti “Reci NE”, “Koliko je koraka do ovisnosti”, “Kockanje-zabava ili ovisnost” i “Ovisnost o internetu”, bilten “Gdje je nestao čovjek?“, te priručnik “Vodič za roditelje budućih prvašića”. Postavljen je i video-zid s “foto-albumom” od 130 fotografija s tribina, okruglih stolova, debata, stručnih skupova, seminara i dr. aktivnosti. Dan otvorenih vrata Udruge „Pozitiva“ okupio je stručnjake iz različitih područja – psihologije, pedagogije, medicine, prehrambene tehnologije, ekonomije. Podršku inicijativi dali su i svi lokalni mediji, najavama Dana otvorenih vrata i popratnim osvrtima na događanje u svom medijskom prostoru (radio, web-portali, tisak).

 

Prvoplasirana Udruga „Pozitiva“ Nova Gradiška nagrađena je od strane organizatora „Dana udruga 2012. u Hrvatskoj“ namjenskim poklon-bonom ACT Printlab d.o.o. Čakovec za dizajn promotivnog materijala i Zahvalnicom „Hvala vam što ste otvorili svoja vrata“.

 

Članovi Udruge “Pozitiva” i predsjednica mr. Ljiljana Lukačević sa svim suradnicima i s veseljem dijeli ovu lijepu vijest. Zahvaljuju svima koji su pomogli da budu prvoplasirani.

Related Post