DARINKO KOSOR SMANJUJE SVOJU PLAĆU ZA 10 %

1502 0

Protekle dvije godine puno se pričalo o smanjenju plaća u državnim i gradskim službama i tvrtkama. Približava se i kraj 2013. godine, ali konkretnih odluka NEMA!

 

Stoga sam odlučio da, kao predsjednik Skupštine glavnog grada Republike Hrvatske, svojim primjerom ubrzam procese koji su nužni ako želimo smanjiti ukupnu javnu potrošnju! Naime, od 1. siječnja 2014. smanjujem svoju plaću za 10%!

 

Moja sadašnja plaća iznosi 17.000 kuna, a sa smanjenjem od 10%, iznosit će otprilike 15.300 kuna. Na osnovu tog smanjenja, do kraja mandata, za 3.5 godine ušteda za Grad Zagreb će biti otprilike 145.000 kuna bruto!

 

Ističem i činjenicu da kao predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba ne koristim službenu kreditnu karticu!

 

I zato pozivam ministra financija Slavka Linića da učini isto na državnoj razini, te krenuvši od sebe, svim dužnosnicima i zaposlenicima u državnoj upravi smanji plaće. Pozdravljam njegovu namjeru za usklađivanjem plaća u državnim agencijama i zavodima.

 

Vjerujem i očekujem da će se isto vrlo brzo pokrenuti i na razini Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga, obzirom da je i sam gradonačelnik najavljivao model „10 + 10“.

 

No, isto tako očekujem da se plaće ne smanjuju: tetama u vrtićima, učiteljima, profesorima, liječnicima i medicinskim sestrama, te svima koji imaju prihode niže od prosječne plaće u RH i Zagrebu.

Related Post

RAZGOVOR S DARINKOM KOSOROM

Autor - 29/11/2013 0
Budući da je Skupština Grada Zagreba bila pokrovitelj prvog Festivala slanine i čvaraka, održanog u sklopu 18. katarinskog sajma, njen…

NA DRUGI NAČIN

Autor - 07/09/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 7. rujan 2012. – Održavanje sjednice Županijskog vijeća HSLS-a u Novoj Gradiški bio je povod da se predsjednica…

STAV HSLS-a

Autor - 17/01/2014 0
HSLS se protivi zamrzavanju uplata u II. mirovinski stup mirovinske štednje jer novac u tom stupu je osobna imovina građana,…