Dječja smotra folklora poklon Gradu i Župi za rođendan i najljepša čestitka za Božić

2449 0

Autor Ivanka Herceg

NOVA GRADIŠKA – Kulturno umjetničko društvo “Mala” iz Nove Gradiške organiziralo je 9. prosinca u mjesnom domu prvu Dječju smotru folklora. Uz domaćine, nastupile su i dječje skupine okučanskog KUD-a “Tkanica, KUD-a “Starča” Gornji Bogićevci, KUD-a Godinjak i Folklorni ansambl mladih NG.

-Sretni smo što imamo odličnu suradnju s domaćim Društvima, a s obzirom da naša dječja folklorna sekcija djeluje svega tri mjeseca, željeli smo da baš oni Gradu i Župi upute čestitku za rođendan. Ujedno je to i najljepša božićna čestitka svima nama, jer djeca su uvijek najslađa i najiskrenija-istaknula nam je u razgovoru Melinda Škramić, predsjednica KUD-a “Mala”. Također se zahvalila svim gostujućim Društvima na sudjelovanju, ali i nesebičnoj pomoći KUD-u Mala s obzirom da su jedno od mlađih Kulturno-umjetničkih društava na našem području. Posebnu je zahvalu uputila Zrinki Grgić, predsjednici KUD-a “Tkanica” iz Okučana, koja im je, kako je istaknula, jako puno pomogla i pri ustroju, kao i na posudbi narodnih nošnji te KUD-u “Starča” i FA mladih NG na “posudbi” tamburaša kad god ih zatrebaju.

I pokazala su djeca svim poklonicima folklora, koji su ih došli vidjeti i uživati u njihovom nastupu, koliko vole kulturnu baštinu kroz izvedbu tradicijskih igara, pjesmu i ples, a na ponos svojih voditelja, roditelja i svih poklonika vrijednog narodnoga blaga, koje su nam u nasljeđe ostavili naši preci.

Članovi KUD-a “Mala” domaćinski su i počastili sve sudionike prve Dječje smotre folklora, koji su uživali u druženju, upoznajući nove prijatelje i u ozračju zajedništva i radosti pokazali odraslima kako trebamo dočekati Božić.

Related Post