DJEČJI TJEDAN – LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA

963 0

NOVA GRADIŠKA, 4. listopada 2010. – Društvo „Naša djeca“ započelo je danas brojne aktivnosti za djecu i sa djecom s kojim će obilježiti Dječji tjedan. U povodu Međunardnog dana djece novogradiški mališani su se okupili ispred pozornice na Trgu kralja Tomislava. Držeći se za ruke pjevali su pjesmu „Kad si sretan“, a potom nazočnim

sugrađanima i predstavnicima gradske vlasti, koje je predvodio predsjednik Gradskog vijeća Josip Mikšić, razdijelili svoje prethdno napisane poruke odraslima. Porukama su djeca slobodno, originalno i na kreativan način izrazila ono što misle i što im je na srcu. Program su završili plesnom radionicom.

U utorak, 5. listopada za djecu je pripremljena radionica izrade slikovnica u prostoru Društva „Naša djeca“. U srijedu će se u Domu kulture, u međusmjeni za učenike nižih razreda, održat projekcija dječjeg filma, a u 16,30 sati na dječjem igralištu na Cvjetnom trgu u središtu grada organizirano je zajedničko igranje djece.  

U subotu, s početkom u 10 sati održati će se XII. humanitarna utrka. Prikupljena sredstva namijenjena su ove godine za pomoć u liječenju dvoje naših oboljelih sugrađana: sedamnaestogodišnje Mande Šebalj i trinaestogodišnjeg Mateja Kneževića. Dobrovoljni prilozi ostvaruju se kupnjom bonova za sudjelovanje u utrci koje će distribuirati volonteri Društva „Naša djeca“. Našim mladim oboljelim sugrađanima može se pomoći i uplatama na žiro račune:

 

Manda Šebalj 2360000-3114544111

Mateo Knežević 2360000- 3114544402  

U našem prenaglašeno materijalističkom svijetu potrebno je pokazati djeci važnost plemenitosti i uputiti ih na posredovanje dobrote, pažnje, nade i životne radosti, što ova utrka ima za cilj. 

Društvo „Naša djeca“ poziva djecu i sve građane da sudjeluju u aktivnostima u Dječjem tjednu kojima želi skrenuti pozornost naše male sredine na ono što je u društvu najvažnije: odgoj djece za zdrave, poštene i odgovorne ljude.

PORUKE KOJE SU DJECA PORUČILA ODRASLIMA:

 

Related Post

UDRUGA „SV LEONARD“ KOMARNICA

Autor - 20/12/2015 0
KOMARNICA – Treću godinu za redom, komarnička udruga „Sveti Leonard“ upriličila je tradicionalno lijep kulturno-zabavni program kao pripravu za Božić,…