DOBAR I LOŠ PRIMJER: Žena dragovoljno predala pušku, muškarcu kaznena prijava 

384 0

Foto Policija brodsko posavska,  Ilustracija 

NOVA GRADIŠKA / STARO PETROVO SELO -Na području općine Nova Gradiška, jučer (24. lipnja), čisteći tavanske prostorije obiteljske kuće, 67-godišnja građanka je pronašla jednu pušku te, odlučivši se za dragovoljnu predaju, izvijestila policiju. Policijski službenici koji su specijalizirani za protueksplozijsku zaštitu preuzeli su pušku marke „Preduzeće 44“ i na siguran način spremili do uništenja. 

Na temelju naloga Županijskog suda, na području općine Staro Petrovo Selo, dana 24. lipnja izvršena je pretraga obiteljske kuće prilikom čega je pronađena i oduzeta puška marke „Preduzeće 44“ i 161 komad streljiva. Policijski službenici su utvrdili da je oružje u vlasništvu 67-godišnjeg vlasnika kuće. Protiv njega slijede odgovarajuća pismena Županijskom državnom odvjetništvu za počinjeno kazneno djelo iz Kaznenog zakona i prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja te i građana – priopćila je  Policija brodsko-posavska.

Policija apeliram na građane da odgovorno postupe kao navedena građanka, a i mnogi drugi građani koji su do sada sudjelovali u kampanji „Manje oružje – manje tragedija“, te time napravili korak za sigurniju budućnost. 

Naglašava da se ubojita sredstva ni slučajno ne diraju niti osobno donose u policijske postaje. Potrebno je samo obavijestiti policijske službenike koji će u civilu doći i na siguran način preuzeti iste. 

Related Post

POLICIJA NA SIGURNOSNOM ZADATKU

Autor - 27/01/2015 0
SLAVONSKI BROD, 27. siječanj 2015. – Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom s područja općine Donji Andrijevci zbog…