DOBILI MJESC DANA ISTRAŽNOG ZATVORA: Majka osumnjičena za teško povređivanje djevojčice

1339 0

Autor Franjo Samardžić

SLAVONSKI BROD, 3. travnja 2021. –  Mile Soldo, sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu odredio je istražni zatvor za roditelje dvoipolgodišnje djevojčice koja je s teškim ozljedama primljena u novogradišku bolnicu, a potom zbrinuta u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu gdje se liječnici bore za njezin život.

-Majci se stavlja na teret da je udarala djevojčicu neprimjerenom silom, zbog čega je došlo do ozljeda zbog kojih je završila u bolnici – rekao je novinarima sudac Mile Soldo i dodao da je majci određen istražni zatvor zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke. Zbog istog razloga je određen istražni zatvor i ocu zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo, jer je već osuđivan za dugo kazneno djelo.

Majci se na teret stavlja pet, a ocu četiri kaznena djela

-Majci je stavljeno na teret da je počinila kazneno djelo osobiti teške tjelesne ozljede zbog kojih je dijete sada u bolnici u teškom stanju. Ocu se stavlja na teret povreda djetetovih prava, zanemarivanje i zlostavljanje u odnosu na svih četvero djece na raniji period prije povređivanja dvoipolgodišnje djevojčice. Sumnja je da se zlostavljanje djevojčice odvijalo od studenoga 2020. do 31. ožujka 2021. godine. Za ostalih troje djece izuzetih iz zajedničkog domaćinstva sumnja se da su bila zlostavljana i duži period – kazao je sudac istrage Mile Soldo.

Osumnjičeni roditelji prepraćeni su u istražni zatvor u Požegi.

Related Post

NASILNICI NA ULICI I OBITELJI

Autor - 14/02/2011 0
NOVA GRADIŠKA, 14. veljače 2011. – Unazad tri dana na području policijske uprave evidentirano je ukupno 18 kaznenih djela od…