DOBRE VIJESTI S SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA

1461 0

Nastavljaju se radovi na vrtiću, kreću radovi na izgradnju južne gradske obilaznice, najavljuju radovi na izgradnji tvornice Atlantic grupe i radovi na vodovodu i kanalizaciji

 

NOVA GRADIŠKA, 28. veljače 2014. – Vijećnička pitanja na sjednici Gradskog vijeća dala su priliku gradonačelniku Željku Bigoviću da najavi značajne građevinske radove i napokon ovog proljeća otvaranje gradilišta u Novoj Gradiški.

 

Odgovarajući na pitanje Zorice Popović (SDP) za idući tjedan najavio je raspisivanje natječaja za nastavak radova na zgradi dječjeg vrtića. Grad je, potpisao ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja i EU fondova, kojim se gradu prepušta vođenje poslova vezanim za adaptaciju i dogradnju vrtića. Kako je najavio radovi bi trebali biti završeni u roku od osam mjeseci, a novogradiški mališani u novom vrtiću u narednoj vrtićkoj godini.

Vlado Radošić (HDZ) postavio je pitanje početka radova na izgradnji južne obilaznice. Već 3. ožujka Hrvatske ceste otvaraju gradilišta južne gradske obilaznice Nove Gradiške, veoma važne prometnice za Industrijski park Nova Gradiška i investitore. Izvođač radova je građevinska tvrtka Osijek Koteks. Vrijednost radova prometnice duge 2,3 kilometra je 20 milijuna kuna. Trebala bi po ugovoru biti izgrađena za godinu i pol dana, a možda i prije, ako izvođač radova ispuni obećanje.

 

Potpisan je ugovor s Atlantic grupom o izgradnji tvornice u Industrijskom parku. Očekuje se da će do kraja ožujka biti izdana građevinska dozvola, a tvornica izgrađena do 1. studenog kada će početi njeno opremanje. S radom će početi početkom 2015. godine, a prije ljeta ove godine raspisat će se natječaj za 50 zaposlenika koji će, kako je kazao gradonačelnik Bigović, ići na obuku u Njemačku i u Soko Štark.

Dubravka Gubića (HDSSB) zanimao je nastavak radova na kanalizaciji i vodoopskrbi. Gradonačelnik je najavio kandidiranje projekta pročistača otpadnih voda vrijednog 140. milijuna kuna za sredstva EU fondova. Projekt će biti završen u travnju i u okviru njega se nalazi vodospremnik na Bačici, filter stanica i kompletno uređenje Bačice, te novi vodovod od Prkosa do Bačice. Na cijelom tom području bit će riješena i kanalizacija. Riješiti i problemi tzv „smrdljivih kalana“ i smrada koji zbog direktnog izlijevanja kanalizacije u vodotoke trpe mještani Ljupine i dijela Ulice kralja Zvonimira.

Related Post

INTERVENCIJA JVP

Autor - 25/07/2015 0
NOVA GRADIŠKA, Javna vatrogasna postrojba danas je u 10.15 sati dobila dojavu o grani koja se raskolila sa stabla u…