DODIJELJENE ŽUPANIJSKE POVELJE ZAHVALNOSTI DAROVATELJIMA KRVI

1572 0

SLAVONSKI BROD, 29. listopada 2013. – U povodu Dana dragovoljnih darivatelja krvi, 25. listopada, Brodsko-posavska županija, već tradicionalno, dodjeljuje Povelje zahvalnosti darivateljima sa 35, 50,75 i 100 dragovoljnih darivanja krvi.

 

Ove godine Povelje su dodijeljene ukupno 47 darivatelja, a riječi zahvalnosti dobitnicima uputili su predsjednik županijske skupštine Pero Ćosić, župan Danijel Marušić, kao i ravnatelj Društva crvenog križa Brodsko-posavske županije Franjo Pavlović.

Čestitali su im na humanosti i istaknuli da je darivanje krvi uistinu nesebičan, plemenit i human čin, te nemjerljiv doprinos u liječenju oboljelih i unesrećenih i održavanju zdravlja pučanstva Brodsko-posavske županije.

Među dobitnicima Povelje zahvalnosti Brodsko-posavske županije su i dobrovoljni davatelji krvi s novogradiškog područja.

 

Povelju zahvalnosti za 100 puta darovanu krv dobio je Borivoj Bilopavlović iz Nove Gradiške. Za 75 puta darovanu krv povelje su dobili Đuro Basarić iz Poljana, Ivan Bročić iz Biolog Briga, Zvonko Galik iz Baćindola i Milorad Jovanov iz Nove Gradiške. Za 50 puta darovanu krv povelje su dobili Ivan Ciprić iz Davora, Siniša Makovičić iz Šumetlice i Mato Škvorčević iz Davora.

Dobrovoljne darovatelje krvi s novogradiškog područja Gradsko društvo CK Nova Gradiška okupiti će na svečanoj skupštini 13. studenog u restoranu Maksimilijan.

(Fotografija bpz.)

Related Post