DOĐITE POGLEDATI: U Doma kulture otvorena izložba Vizualne kompozicije akademskog slikara Mihovila Dorotića

2424 0

NOVA GRADIŠKA, 18. kolovoza 2018. – Gradonačelnik Vinko Grgić sinoć je u novouređenom holu Doma kulture otvorio izložbu Vizualne kompozicije Mihovila Dorotića, akademski obrazovanog slikara i glazbenika. Autora je predstavila ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta MAR Danijela Juranović.

Izrazila je sreću i zadovoljstvo jer je ovo prva izložba u novouređenom holu Doma kulture i zahvalila se Gradu Nova Gradiška, posebno gradonačelniku Viku Grgiću i Ministarstvu kulture koje je prepoznalo vrijednost projekta obnove Doma kulture.

Mihovil Dorotić završio je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, a potom i na Muzičkoj akademiji u Zagrebu diplomirao klarinet. Do sada je izlagao na brojnim skupnim i samostalnim izložbama. S njim je jučer bila i njegova supruga Korneliju Turić-Dorotić, porijeklom Novogradiščanka, koja je također diplomirala na Likovnoj akademiji u Zagrebu i vrsna je i nagrađivana glazbenica i skladateljica. Talentirani je to bračni par.

Da uspješno nastupaju u duetu sinoć su se uvjerili svi oni koji su bili na otvaranju izložbe, čuli i vidjeli kako izložene slike zvuče kada se interpretiraju glazbom, klavirom i klarinetom. Upravo projekt na kojem zajednički rade su Vizualne kompozicije u kome Mihovil Dorotić svojim apstraktnim izričajem spaja svoje dvije ljubavi, likovnu i glazbenu umjetnost.

-Prva je ovo izložba u ovom prostoru i vi ga na ovako lijep način otvarate. Izuzetno me veseli što je gospođa Doritić iz našeg kraja i što sve više imamo kvalitetne odnose s ljudima koji su otišli i rado dolaze i vraćaju se da bi mi vidjeli što oni rade u životu.

Ulažemo puno truda i napora, kako je ravnateljica rekla, da uredimo ovaj prostor za izložbe i druga događanja. Nadam se da ćemo u slijedećih mjesec dana širom otvoriti ova vrata i imati jednu od najljepših dvorana, neću reći samo u Slavoniji, već i šire. Ulažemo puno sredstva i truda da bi uredili naše prostore, koji su značajni i kulturno vrijedni. Kao vrhunac našeg rada ove godine je rješenje koje smo dobili za energetsku obnovu pročelja Doma kulture. Očekujem da ćemo za otprilike pola godine imati jednu od najljepših zgrada – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić, otvarajući izložbu.

 

Related Post

MOJE SUNCE

Autor - 10/10/2012 0
SLAVONSKI BROD, 10. listopada 2012. – Uvažavajući činjenicu o važnosti energetske učinkovitosti, jučer je u velikoj vijećnici BPŽ održana prezentacija…

Gradu za rođendan

Autor - 07/12/2011 0
Koncert GRADU ZA ROĐENDAN, u utorak 6. prosinca Gradu su darovali i njegovi najstariji sugrađani – članovi Udruge matice hrvatskih…