“Dok kucaju naša srca mlada, postojat će Bogićevci moji”

1840 0

Autor Ivanka Herceg

GORNJI BOGIĆEVCI -“Dok kucaju naša srca mlada, postojat će Bogićevci moji”  naziv je večeri folklora upriličene na duhovski ponedjeljak u povodu Dana općine Gornji Bogićevci.

      Po prvi puta od obnove Društva organizirali su je članovi KUD-a Starča uz potporu općine. Domaćinski, toplo, uz osmijeh, kako je Slavonija uvijek dočekivala goste, pokazali su dobrodošlicu prijateljskim društvima, sudionicima ovog susreta zaljubljenika u tradicijsku i kulturnu baštinu. Bili su to KUD “Mala” Nova Gradiška, KUD iz Novog Čiča kod Velike Gorice, KUD „Dragalić“ z Dragalića,  te “Kolovit” iz Gradiške u BIH čime je susret dobio i međunarodni karakter.

     Vrlo emotivno okupljenima na sportskom igralištu Područne škole Gornji Bogićevci obratila se Mara Klarić, predsjednica KUD-a domaćina. Riječi dobrodošlice, ali i zahvale domaćinima i gostima uputio je i načelnik Pavo Klarić i službeno otvorio susret.

     Bogatstvo nošnji, pjesme, ljepota tradicijskih glazbala, plesovi krajeva iz kojih su sudionici stigli oplemenili su sve koji su došli uživati u sadržajnom programu. Obnavljanjem  KUD-a „Starča“ i  organiziranjem ovoga susreta, za kojega vjerujemo kako će postati tradicionalan, domaćini su dokazali da imaju itekako snage, radosti i htijenja doprinijeti društvenom životu svoje zajednice.  Potvrdili su, kako i unatoč svim teškoćama, ništa nije nemoguće, ako je duša živa i ako srce kuca za svoj zavičaj i kraj. Sve čestitke i domaćinima i svim sudionicima ove večeri folklora.

Related Post