“dokUČIMO“:  Udruga Grad u Srcu poziva na akciju prikupljanja tiskovina za novogradiške vrtiće 

1482 0

Prikupljaju se obične i interaktivne  slikovnice, knjige i enciklopedije, vježbenice  i rječnici, te druge tiskovine  namijenjene djeci predškolskog uzrasta 

 

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 20. studeni 2021. – Udruga Grad u srcu novonastala je udruga na području grada Nove Gradiške koja svojim djelovanjem želi doprinijeti povećanju razine kvalitete života građana stvaranjem povoljnijeg socijalnog, društvenog, gospodarskog i kulturnog okruženja te sadržaja u gradu Nova Gradiška. Prva predsjednica Udruge Grad u srcu je Sara Šefer. 

    U subotu 4. prosinca  udruga  u Ulici slavonskih graničara 19, od 10 do 12 sati, organizira svoju prvu dobrovoljnu akciju “dokUČIMO” koja za cilj ima poboljšati opremljenost tiskovinama Dječjeg vrtića Nova Gradiška i njegovih vrtića  „Maslačak“ i „Radost“. 

   -Godinu 2021.  Vlada Republike Hrvatske  proglasila je  GODINOM ČITANJA. U želji da pridonesemo  njenom obilježavanju i podsjetimo na važnost čitanja, Udruga Grad u srcu  organizira ovu akciju u kojoj će se  ispred trgovine Ivana prikupljati  obične i interaktivne  slikovnice, knjige i enciklopedije, vježbenice  i rječnici, te druge tiskovine  namijenjene djeci predškolskog uzrasta. 

    Svrha akcije  je  prikupljanje što više sadržaja kako bismo  omogućili velikom broju vrtićanaca  da se,  uz uobičajeno učenje brojeva, slova i životinja, zainteresiraju  za sve vrste znanosti i izvođenje pokusa, upoznaju s umjetnošću i njenim mnogim granama  te možda rano otkriju  pokoji talent za nešto od navedenog – sve s ciljem   poticanja kvalitetnog i zdravog rasta te razvoja naših najmlađih sugrađana – navodi Sara Šefer, predsjednica udruge  u  pozivu Novogradiščanima  da se odazovu na akciju.

Related Post