Dom kulture: Otvorene izložba slika „VANISHING POINT“ Želimira Fišića

450 0

Autorica : Lea Lipičanin Stojaković

NOVA GRADIŠKA, 25. lipnja 2021. – Danas je u Domu kulture Danijela Juranović, prof., ravnateljica POUMAR u Novoj Gradiški otvorila zanimljivu izložbu slika autora Želimira Fišića „Vanishingpoint“. Izložbu su realizirali POUMAR I Ministarstvo kulture RH, a nazočni pored posjetitelja bili su i autorova obitelj.

Predstavljajući autora, koji radi na mjestu profesora stručnih predmeta u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Osijeku i kao vanjski suradnik u zvanju asistenta na Odjelu društveno-humanističkih znanosti Sveučilišta u Slavonskom Brodu, a živi u Vinkovcima, srdačno mu se zahvalila na odazivu da Novogradiščanima prezentira ciklus slika gdje oblikuje masivne konstrukcije dehumaniziranih napuštenih prostora pri čemu slučajni prolaznici, povremeno u liku autoportreta, djeluju kao da su aplicirani u prostor, tj. kao da ovdje ne pripadaju. Danijela Juranović zahvalila je Ministarstvu kulture na razumijevanju i podršci u realizaciji izložbe.

Sonja Švec Španjol, mag.hist.art. govorila je o izložbi naglašavajući kako je specifična atmosfera radova ostvarena spajanjem različitih slikarskih i crtaćih tehnika, kontrastom boja, ali i kontrastom dimenzija gorostasnih urbanih vizura i uprizorenog ljudskog bića koje je posve disproporcijonalno u usporedbi s opustošenim građevinama.

Related Post