DOM ZDRAVLJA „DR ANDRIJA ŠTAMPAR“ – Brodsko-posavska županija izdvojila 600.000 kuna za sanitetsko vozilo 

1548 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 4.  studeni  2021. – Na prigodnoj svečanosti, na kojoj su bili  župan Danijel Marušić i Branko Sabo, pročelnik Županijskog upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje, danas je Dom zdravlja „Dr. Andrija Štampar“ na upotrebu dobio najsuvremenije sanitetsko vozila  marke Volkswagen LNF tipa Crafter  sa kompletnom dodatnom opremom za  sanitetski prijevoz  pacijenata iz Nove Gradiške u kliničke bolničke centre u Osijeku, Zagrebu, Rijeci, Lovranu, Puli i Slavonskom Brodu. 

Kako je istaknuo  ravnatelj Marijan Šapina,  vozilo  koje je u stalnoj pripravnosti,  nabavljeno je   sredstvima Brodsko-posavske županije.  Kaže da ga je  bilo nužno  nabaviti jer  su  postojeća sanitetska vozila  koja ima Dom zdravlja „Dr. Andrija Štampar“  starije  dobi i sa puno prijeđenih kilometara.  Zahvalio je županu i Županiji  na  sanitetskom vozilu  koje je  vrijedno 599.017,50 kuna, a  financirano je  iz decentraliziranih sredstava Brodsko- posavske županije.

-Sada imamo pouzdano vozilo za sanitetski prijevoz  koje je na raspolaganju   u svakom  trenutku i   koje će spašavati živote pacijenata – kazao je Marijan Šapina. 

Župan  Danijel Marušić se zahvalio ravnatelju Marijanu Šapini na poduzetnosti i angažiranju oko nabavke sanitetskog vozila i njegovom  opremanju  dodatnom opremom nužnom za sanitetski prijevoz  pacijenata  i najavio naredne godine nabavku još dva vozila.

Related Post