DOMOVINSKI RAT – Osnovci posjetili spomen sobu 121.-e brigade

1008 0

NOVA GRADIŠKA, 1. svibnja 2010. – Spomen sobu novogradiške 121. brigade HV-a posjetilo je u pratnji učitelja i ravnatelja 300 učenika sedmih i osmih razreda osnovnih škola iz Cernika, Rešetara, Nove Kapele, Slavonskog Broda i Velike Kopanice. Posjetu spomen sobi na dan obilježavanja 15. obljetnice Vojno-redarstvene akcije „Bljesak“ inicirala je Policija u zajednici u suradnji s Uredom za prosvjetu i kulturu Brodsko-posavske županije i Udrugom hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Nova Gradiška. Ovo je prvi masovniji posjet Spomen sobi nakon njenog otrvaranja. nekoliko godina nakon njenog postava i otvaranja. Mladi ljudi imaju u njoj što vidjeti i naučiti o Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima.

O značaju novogradiškog ratišta za cijelu Slavoniju, pa i Hrvatsku, te o najznačajnijim operacijama u kojima su, uz 121. brigadu, sudjelovale i brojne druge postrojbe, koje su stvorile uvjete za početak akcije “Bljesak” i oslobođenje cijele Slavonije, govorio im je predsjednik UHDDR-a, dragovoljac Domovinskog rata i aktivni sudionik “Bljeska” Arsen Granda.

– Nakon posjete spomen-sobi, knjiga dojmova postala je bogatija za još nekoliko stranica pohvala osnivačima Spomen sobe te organizatorima ove inicijative koja bi u suradnji sa školama trebala od iduće godine postati tradicija te ući u nastavni program – kazao je Arsen Granda. (F.S.)  

Related Post