Dr. Japundžić i Petrović u trećeligaškom forumu

1196 0

21. srpanja 2011. – Na plenarnom sastanku klubova 3.

hrvatske nogometne lige, Istok, o kojem smo već pisali iznoseći raspravu, određivanje termina i utvrđivanje rasporeda novog prvenstva koje počinje 27. kolovoza, vrijedno je istaći i neke novine. Prije svega, od jeseni će se natjecati umjesto dosadašnjih 18, 16 klubova, bit će zastupljeni samo klubovi slavonsko-baranjske regije, jedno kolo, četvrto, igrat će se preko tjedna, srijedom, za utakmice će se delegirati 4 suca itd. Međutim, za nas Novogradiščane posebno je vrijedno istaći da su dva iskusna sportska djelatnika iz našeg grada zauzela visoke položaje u sustavu natjecanja Treće hrvatske lige, skupina Istok. To su predsjednik Nogometnog središta Nova Gradiška dr. Damir Japundžić, koji je imenovan za predsjednika Udruge klubova 3.HNL, Istok, a renomirani novogradiški sudac i sportski djelatnik Branislav Petrović obnašat će dužnost povjerenika za suđenje.

Do sada nismo imali dva naša istaknuta nogometna djelatnika u tako visoko zahtjevnoj ulozi u trećeligaškom natjecanju. To je u svakom slučaju i osobno povjerenje prema uvaženim Novogradiščanima, ali ujedno i priznanje za Nogometno središte Novu Gradišku i u krajnjem slučaju i za brodsko-posavski županijski savez.

Povjerenje je dobio dr. Japundžić i na sjednici I.O. ŽNS u ponedjeljak kada je Mato Kokanović imenovan za predsjednika, jer je Nikica Stevanović, dosadašnji predsjednik, zbog poznatog „slučaja Štimac“, odstupio, pa je dr. Japundžić novoimenovani podpredsjednik Županijskog nogometnog saveza. Napredovanje naša dva istaknuta sportska djelatnika u nogometnoj hijerarhiji sigurno će doprinijeti, naravno, njihovim zalaganjem, napretku i boljitku u radu i natjecanju naših klubova. Ivo Petranović

 

Na slici: dr. Damir Japundžić, član Skupštine HNS, podpredsjednik ŽNS i predsjednik NS Nova Gradiška u Cerniku sa glavnim tajnikom HNS Zorislavom Srebrićem prilikom dodjele lopti klubovima novogradiškog kraja.

Related Post