DROGIRAN UPRAVLJAO AUTOMOBILOM: Oduzeli mu 5,79 grama marihuane i 19,6 grama amfetamina

4148 0

Foto Jakša Samardžić, ilustracija

NOVA GRADIŠKA, 14. travnja 2021. -Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Naime, policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška, dana 12. travnja, u 23.05 sati, na odmaralištu Dragalić pored autoceste A3, u sklopu redovitih nadzora, kontrolirali su osobni automobil, kojim je upravljao 26-godišnjak.

Zbog sumnje da je vozač pod utjecajem opijata, policijski službenici su istoga testirali na prisutnost droga u organizmu, te je dobivena pozitivna reakcija.

Vozač je odmah isključen iz prometa i zadržan u Policijskoj postaji Nova Gradiška do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Također je prethodno podvrgnut liječničkom pregledu, kojom prilikom je liječnik iz bolnice Nova Gradiška utvrdio da je isti sposoban za zadržavanje.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, od 26-godišnjaka je oduzeto 5,79 grama droge marihuana i 19,6 grama droge amfetamin. Policijski službenici protiv počinitelja prekršaja podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu.

Related Post