Društvo „Naša djeca“ Nova Gradiška: Donacijska kampanja u projektu “Niti koje spajaju”

460 0

Živimo u vrlo izazovnom vremenu kada je teško biti roditelj, odgajatelj i učitelj. Odrasli, a tako i djeca,  svakodnevno su izloženi medijima. Potreba za korištenjem medija radi obavljanja poslovnih zadataka  preslikala se i na svaki slobodan trenutak – obiteljski ručak, izlet s obitelji i prijateljima, odlazak na koncert.  Djeca su medijima zarobljena, gube vještine komuniciranja, vršnjačkog i obiteljskog druženja. Sve to  utječe i na sposobnost suočavanja sa svakodnevnim obvezama, smanjuje koncentraciju, finu motoriku. 

Kako bismo pomogli roditeljima, odgajateljima i učiteljima Nove Gradiške, Društvo Naša djeca organizira  predavanje dr. Ranka Rajovića „Djeca zarobljena u virtualnom svijetu, namijenjeno roditeljima, odgojno obrazovnim djelatnicima (učiteljima i odgojiteljima), ali i svim zainteresiranim sugrađanima koji brinu o  mentalnom zdravlju naših najmlađih. 

Predavanje će se održati 13. prosinca 2023. u dvorani suorganizatora Pučkog otvorenog učilišta „Matija  Antun Relković“ u 18:30. Očekujemo dolazak oko 250 zainteresiranih građana Nove Gradiške. 

Naš gost predavač je dr. Ranko Rajović, doktor medicine, magistar neurofiziologije i neuroendokrinologije  te doktor sportskih znanosti. Dugogodišnji je predsjednik Odbora za darovite međunarodne udruge Mensa i  UNICEF-ov suradnik na projektu ranog poticanja intelektualnog razvoja djece te osnivač Mense Srbije i  Odsjeka za darovite Nikola Tesla Centra. Kreirao je NCT sustav učenja koji se provodi u čak 20-ak zemalja  Europe. Organizira kampove za darovitu djecu, ali i predavanja i radionice za roditelje u brojnim hrvatskim  gradovima.  

Na ovom će predavanju dr. Rajović, a na temelju svoga iskustva i brojnih istraživanja, dati korisne savjete  svima koji se bave djecom kako bismo zajednički odgojili zdravu, uspješnu, osnaženu populaciju mladih  ljudi, kasnije odgovornih djelatnika i budućih roditelja.  

Predavanje je dio donacijske kampanje projekta „Niti koje spajaju“, a koji ima za cilj povezivanje Društava  Naša djeca i lokalne zajednice – tvrtki i pojedinaca koji u gradu djeluju. 

Za posjetitelje je ulaz besplatan, ali uz prijavu putem obrasca na poveznici:  

https://forms.gle/oCctpSxHUFjCKX5GA. 

Related Post

I policija podsjetila na broj 112

Autor - 09/02/2020 0
U tradicionalnom rekreativnom trčanju uz građane, djecu i pripadnike drugih žurnih službi, sudjelovali su i policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske…