DUŽNA PAŽNJA PREMA HRVATSKIM BRANITELJIMA

792 0

U povodu Dana grada poginulim braniteljima s područja grada posmrtno će biti dodijeljen Grb grada, koji će biti uručen članovima njihovih obitelji

NOVA GRADIŠKA, 27. kolovoza 2014. – Gradonačelnik Željko Bigović i zamjenica gradonačelnika mr. Ljiljana Lukačević sinoć su održali sastanak s predstavnicima novogradiških udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Razgovaralo se o više tema vezanih za rad udruga i braniteljsku populaciju.

 

Do dana grada novogradiški branitelji imati će Dom hrvatskih branitelja u ulici Zrinskih 1, a prostor ispred zgrade i iza muzeja bit će uređen kao Trg hrvatskih branitelja.

– Želja nam je da i Nova Gradiška ima Dom hrvatskih branitelja.Sve udruge proistekle iz Domovinskog rata bit će na jednom mjestu i pod istim krovom. Udrugama će se osigurat kvalitetan prostor za rad i smanjiti sadašnji troškovi – kazao je sinoć gradonačelnik Željko Bigović na sastanku s predstavnicima novogradiških udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Predstavnici udruga pozdravili su inicijativu i davali prijedloge kako treba urediti dom i udrugama rasporediti prostor. Dom će imati jednu veću zajedničku prostoriju za razna okupljanja i druženja, a po nekoliko udruga bit će raspoređeno u zajedničke prostorije. U domu ostaje i Spomen soba 121. brigade HV-e, garaže iza zgrade će se srušiti i urediti kao prostor namijenjen druženju hrvatskih branitelja. Do dana grada i svečanog otvaranja će se osmisliti kompletan prostor, a problem koji treba riješiti je iseljenje Povijesnog arhiva.

Struka će osmisliti kompletno uređenje okoliša, a u novi gradski trg treba se uklopiti i buduća šetnica uz Šumetlicu.

Iako još nije ništa konačno definirano, tenk koji se planirao postaviti ispred Doma branitelja tamo po svoj prilici neće naći mjesto već će biti postavljen na crti bojišnice. Predložene su Gorice i Medari.

Dodajmo da će za Dan grada poginulim braniteljima s područja grada posmrtno će biti dodijeljen Grb grada, koji će biti uručen članovima njihovih obitelji.

Related Post