DVD Vrbje u nedjelju slavi stotu obljetnicu

676 0

Autor Franjo Samardžić


VRBJE, 30. srpnja 2021. –  Bit će u nedjelju iznimno svečano u Vrbju. Članovi DVD-a Vrbje, mještani i njihovi gosti  obilježiti će stotu obljetnicu društva.  Hvalevrijednu obljetnicu trebali su obilježiti  prošle godine. Iako je sve bilo pripremljeno  za proslavu, prošle godine  slavlje su  zbog  pandemije koronavirusa  i mjera zaštite od njenog širenja, morali odgoditi za ovu godinu. 

     Obilježavanje sto godina rada i postojanja velik je događaj za svako društvo, posebno za  Dobrovoljno vatrogasno društvo Vrbja jer se radi o  maloj  seoskoj  sredini  u kojoj  je unatoč brojnim nedaćama u stogodišnjem postojanju  društvo  uspjelo opstati i biti na ponos svom mjestu.

    Obilježavanje će početi u subotu  svetom misom u župnoj crkvi,  nakon koje će biti blagoslovljena  vatrogasna vozila. Središnja svečanost održat će se u nedjelju. Očekuje se dolazak  oko 200 članova prijateljskih vatrogasnih društava i drugih uzvanika. Evocirat će se sjećanja  na stogodišnji rad društva  i njegove članove, a sadašnjima će biti uručena  vatrogasna priznanja. Završit će tradicionalnim vatrogasnim druženjem i zabavom  na kojoj će svirati tamburaši Satira iz Davora.

Related Post