Dvije prometne nezgode u Novoj Gradiški i Slavonskom Brodu

925 0

NOVA GRADIŠKA, 5. listopada 2010. – Danas su se u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški dogodile dvije prometne nesreće u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba, a nastala je samo materijalna šteta. U Okučanima je policija privela pijanog vozača motocikla.

 

– U 12.05 sati u Novoj Gradiški na raskrižju prilaznog kolnika Naselju Urije i Svačićeve ulice 35-godišnja vozačica osobnog automobila Volvo, uključivala se vozilom u promet iz naselja u Svačićevu ulicu, a prije toga nije propustila vozilo Renault Megane s prednošću prolaska, pa je došlo do udara prednjeg dijela njenog vozila u lijevi bočni dio Renaulta.

 

– Oko 12.25 sati u Slavonskom Brodu, na raskrižju Gupčeve i Svačićeve ulice, 20-godišnji vozač motocikla Gilera Runner nije držao potreban razmak kada vozi iza drugog vozila, pa je prednjim dijelom motocikla udario u stražnji lijevi dio osobnog automobila Suzuki kojim je upravljala 66-godišnja žena iz Rovinja.

 

Policija je vozače u oba slučaja alko testirala i utvrdila da nisu bili pod utjecajem alkohola.

 

Protiv 20-godišnjeg vozača i 35-godišnje vozačice slijede prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

U Okučanima u Stepinčevoj ulici, policijski službenici su nadzirući promet, utvrdili da 42-godišnjak (sa područja Novske) upravlja mopedom Tomos, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima i pod utjecajem alkohola. Izvršenim alko testiranjem u njegovu organizmu je očitana koncentracija alkohola u iznosu od 1,85 promila. Policijski službenici su ga doveli i zadržali u službenim prostorijama do otriježnjenja.

 

Protiv njega slijedi optužni prijedlog i prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Related Post