Ekipa OŠ „Mato Lovrak“ najbolja na među-školskom županijskom natjecanja iz vjeronauka

1794 0

Autor Franjo Samardžić, Fotografija: Andrijana Petrović, vjeroučiteljica

Uz ekipu OŠ „Mato Lovrak“ na biskupijsko natjecanje bit će pozvane i ekipe OŠ „Matija Antun Relković“ iz Davora, OŠ „Ivan Goran Kovačić“ iz Starog Petrovog Sela i OŠ „Matija Gubec“ iz Cernika

NOVA GRADIŠKA, 3. veljače 2019. U skladu s vremenikom natjecanja Agencije za odgoj i obrazovanje, u srijedu 30. siječnja u organizaciji Katehetskog ureda Požeške biskupije, Agencije za odgoj i obrazovanje te pojedine županije, održana su među-školska natjecanja iz vjeronauka. Nakon održanih školskih natjecanja 18. siječnja, na među-školskoj razini natjecanja sudjelovalo je 48 škola s područja Požeške biskupije. Tema ovogodišnje vjeronaučne olimpijade je „Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu“.

U OŠ Đure Pilara u Slavonskom Brodu natjecanju uz druge, pristupile ekipe: OŠ „Antun Matija Reljković“ Bebrina, OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Staro Petrovo Selo, OŠ „Antun Mihanović“ Nova Kapela-Batrina, OŠ „Ljudevit Gaj“ Lužani, OŠ „Matija Gubec“ Cernik, OŠ „Matija Antun Relković“ Davor; OŠ „Dr. Stjepan Ilijašević“ Oriovac, OŠ „Vladimir Nazor“ Adžamovci, OŠ „Mato Lovrak“ Nova Gradiška i OŠ Okučani Okučani.

Najveći broj bodova između ekipa iz Požeške biskupije u Osijeku imala je OŠ „Kralj Tomislav“ iz Našica, a u Slavonskom Brodu OŠ „Mato Lovrak“ iz Nove Gradiške.

U konkurenciji 17 ekipa na županijskom natjecanju iz vjeronauka u Slavonskom Brodu ekipa OŠ „Mato Lovrak“ Nova Gradiška bila je najuspješnija. Domagoj Ivanišević (7.a), Edi Conjar (6.c)  Nastja Lovrić (6.c) i Mihael Božić (7.b) osvojili su prvo mjesto i izborili plasman na biskupijsko natjecanje. Mentorica im je bila nastavnica Andrijana Petrović.

Sljedeća razina vjeronaučne olimpijade je biskupijsko natjecanje koje će se održati idućega ožujka 2019. u Požegi. Kriterij za prolazak u sljedeći krug natjecanja je osvojeno prvo mjesto u svojoj županiji (regiji), a preostalih pet ekipa pozivaju se na natjecanje prema kriteriju izvrsnosti odnosno najvećeg broja ostvarenih bodova iz cijele Biskupije.

S obzirom na navedene kriterije na biskupijsko natjecanje bit će pozvane ekipe sljedećih škola: OŠ „Mato Lovrak“ iz Nove Gradiške, OŠ „Davorin Trstenjak“ iz Čađavice, Katolička osnovna škola u Požegi, OŠ „Kralj Tomislav“ iz Našica, OŠ „Josip Kozarc“ iz Lipovljana, OŠ „Ljudevit Gaj“ iz Lužana, OŠ „Matija Antun Relković“ iz Davora, OŠ „Ivan Goran Kovačić“ iz Starog Petrovog Sela, OŠ Zdenka Turkovića iz Kutjeva te OŠ „Matija Gubec“ iz Cernika. (Izvor: Požeška biskupija, OŠ „Mato Lovrak“

Related Post