EKOLOŠKA UDRUGA „IZVOR“

2021 0

Sat za planet Zemlju će se u Novoj Gradiški po prvi put obilježiti poprilično spektakularno, gašenjem cjelokupne javne rasvjete u Ulici slavonskih graničara (gradska šetnica) točno u 20:30 h.

 

NOVA GRADIŠKA, 26. ožujak 2014. – Ukoliko u subotu 29. ožujka u 20:30 sati budete prolazili centrom grada Nova Gradiška dobro otvorite oči jer bi se mogli naći u potpunom mraku. Naime, na inicijativu i u suradnji s Ekološkom udrugom „Izvor“ Grad Nova Gradiška se po prvi put priključuje obilježavanju globalne akcije Sat za planet Zemlju.

U svijetu poznata kao Earth Hour, ova „mrak“ akcija je evoluirala od inicijative jednog grada 2007. godine u veliki globalni pokret. Malom gestom gašenja rasvjete na jedan sat želi se pokazati da nam je svima stalo do budućnosti planeta na kojem živimo. Osnovni cilj akcije je osvjestiti građane o štetnosti klimatskih promjena, te podsjetiti da nam je energetska učinkovitost neophodna.

Inicijator akcije u svijetu je Svjetski fond za prirodu (WWF), jedna od najvećih i najuglednijih nezavisnih svjetskih organizacija za zaštitu prirode. Hrvatska od 2009. godine obilježava Earth Hour, a od tad broj hrvatskih gradova koji sudjeluju u ovoj akciji kontinuirano raste. Listu gradova i općina „u mraku“ na koji je uvrštena i Nova Gradiška možete vidjeti na linku

http://croatia.panda.org/sat_za_planet_zemlju/2014/

 

Sat za planet Zemlju će se u Novoj Gradiški po prvi put obilježiti poprilično spektakularno, gašenjem cjelokupne javne rasvjete u Ulici slavonskih graničara (gradska šetnica) točno u 20:30 h. Pozivamo sve građane da gašenjem rasvjete u svojim domovima daju doprinos očuvanju prirode za generacije koje dolaze.

Related Post

U POVODU BLAGDANA SVIH SVETIH

Autor - 31/10/2014 0
NOVA GRADIŠKA/SLAVONSKI BROD, 31. listopada 2014. – Predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Policije, Grada Nova Gradiška, Brodsko-posavske županije, organizacija,…