Šest utakmica s minimalnim pobjedama

1044 0

9. siječanj 2011. – Večeras je završeno 3. kolo 2. kruga  Zimske

Pan maonogometne lige Nove Gradiške gdje je u 4 skupine odigrano 8 utakmica. Vidljivo je da se bliži kraj natjecanja, pa su borbe sve žešće, a rezultati sve tijesniji. To pokazuje i činjenica da su čak 6 od 8 utakmica završile minimalnim rezultatima, od toga 4 sa rezultatom 1:0, a 2 rezultata s 2:1. Međutim, uz to imali smo i dva visoka rezultata, kao što su 5:1 pobjeda Huberta u zadnjoj večerašnjoj utakmici protiv momčadi Hotela kralj Tomislav, a još više je iznenadilo visokih čak 8:0 momčadi 091 protiv, očito, umornoga Moby Dicka.

Najefikasnija momčad nakon drugog kola 2. kruga je 091, koji ima 9 postignutih golova, a najviše je primio Moby Dick čak 15. Niti jedna momčad nakon ovog kola nije bez primljenog pogotka. Vrijedno je istaći da su gotovo sve momčadi izmiješane sa igračima iz raznih klubova, pa čak i iz drugih mjesta. Tako je najbolji dosadašnji strijelac lige Miljenko Kumić, inače naše gore list, ponikao u cerničkim juniorima, igrač hrvatskog trećeligaša iz Crikvenice. Kumić je postigao do večeras 12 pogodaka i vodi na tablici strijelaca, a i danas je postigao odlučni gol za pobjedu svoje momčadi.

Što se tiče momčadskih plasmana u A skupini vodi Glembay jedan od favorita koji je danas u prvoj utakmici nakon teške borbe pobijedio solidnu momčad T-montaže efektnim pogotkom Kalića. Momčad 091 ozbiljno prijeti, a to pokazuje i večerašnjih velikih 8:0. Međutim, rasplet će se dogoditi u subotu kada T-montaža igra protiv 091, dok Glembay ima očito vrlo lak zadatak protiv neuvjerljivog Moby Dicka.

U B skupini Slavonski biser vodi, ali ga s po 3 boda slijede jaki CB Ambrust i Inter NG. Odluka će pasti u borbi za drugo mjesto upravo između drugo i treće plasiranog jer igraju međusobno, dok Slavonski biser očekuje bodove protiv Sloge Unitasa.

C skupina nudi slični scenario, s tim, da će odlična vojna momčad Gomba imati teži zadatak sa Hubertom, nego što će jaka Fiesta imati s momčadi Hotela kralj Tomislav.

U D skupini stalno vodeći Marković transport imat će žestoki okršaj sa Novskom, a Metra nešto lakši s Gold spektrom. Međutim, ovo su procjene na temelju dosadašnjih igara, ali iznenađenja su moguća. Jedino je sigurno da će se u završnici naći uistinu najbolje momčadi.

 

Evo i svih rezultata današnjeg 2. kola 2. kruga:

 

A skupina:

Glembay – T-montaža 1:0,

Moby Dick – 091 0:8.

 

Redoslijed:

Glembay 6,

091 i T-montaža 3,

Moby Dick 0 bodova.

 

B skupina:

Inter NG – Sloga Unitas 2:1,

CB Ambrust – Slavonski biser 1:2.

 

Redoslijed:

Slavonski biser 6,

CB Ambrust i Inter NG 3,

Sloga Unitas 0.

 

C skupina:

Gomb – Fiesta 1:0,

Hotel kralj Tomislav – Hubert 1:5.

 

Redoslijed:

Gomb 6, Fiesta i Hubert 3,

Hotel kralj Tomislav 0.

 

D skupina:

Marković transport – Gold spektar 1:0,

Novska – Metra 0:1.

 

Redoslijed:

Marković transport 6,

Metra i Novska 3,

Gold spektar bez bodova.

 

U subotu 15. siječnja se nastavlja natjecanje u Zimskoj Pan ligi Nove Gradišle utakmicama 3. kola 2. kruga gdje od 15 sati pa na dalje igraju:

Glembay – Moby Dick, T-montaža – 091, Marković transport – Novska, Fiesta – Hotel kralj Tomislav, Slavonski biser – Sloga Unitas, CB Ambrust – Inter NG, Gomb – Hubert i Gold spektar – Metra.

Sutradan, u nedjelju 16. siječnja, igra se završnica, koja također počinje u 15 sati, a zadnja utakmica je 18,35, pa se očekuje oko 19 sati će biti podjela brojnih nagrada za plasman momčadi, te pojedinačne nagrade za najboljeg strijelca, igrača i vratara. Vrijedno je istaći da sve utakmice lige sude dva para sudaca: Željko Ćosić i Zvonko Čulina, oba iz Nove Gradiške, te Ivan Šimunović iz Godinjaka i Davor Vrabac iz Dragalića.

Na slici (2) momčad Glembaya koja je danas u prvoj derby utakmici pobijedila solidnu momčad T-montaže, a prema procjenama jedna je od favorita u finalu.

Momčad Slavonskog bisera sa najmanje primljenih pogodaka, svega dva

 

slika sa utakmice CB Ambrust : Slavonski biser

 

slika sa utakmice Moby Dick : 091

Related Post