ČESTITKE UZ DAN POLICIJE BRODSKO-POSAVSKE

1618 0

NOVA GRADIŠKA, 28. rujna 2016. – Obilježavanje Dana policije brodsko-posavske i zaštitnika policije sv. Mihaela jučer u Staroj Gradiški bila je prilika da policijski djelatnici dobiju pohvale za svoj rad.

U ime Brodsko–posavske županije zahvalila im se Anica Vukašinović naglasivši važnost i značaj koju svakodnevno imaju u sigurnosti građana. Nije propustila istaknuti i njihov velik doprinos u Domovinskom ratu.

-Bilo da se radi o sigurnosti građana i prometa, pomoći u nepogodama i čuvanju granica, te migrantskoj krizi hrvatska policija je ta u koju se može pouzdati – kazala je Ankica Vukašinović.

Da se policijska uprava brodsko-posavska i njeni djelatnici imaju čime pohvaliti pokazuju statistike koje je iznio načelnik PUBP Ante Zovak, a koji potvrđuju da je sigurnost na području brodsko-posavske županije bolja nego godinu dana prije.

-Stanje sigurnosti na području naše županije sve je bolje i bolje, a u prilog tome ide podatci o smanjenju ukupnog broja kaznenih djela za 2,1 posto, općeg kriminaliteta za 6,2 posto, teških krađa za 23 posto, razbojništava za 43 posto, ubojstava i pokušaja ubojstava za 66 posto, dovođenja u opasnost života ljudi i imovine za 30 posto, organiziranog kriminaliteta za 22 posto, droge za 10 posto, remećenja javnog reda i mira za 19 posto i nasilja u obitelji za 11 posto. Jedina negativna brojka je broj poginulih osoba u prometu.

Policijska uprava dala je i značajan doprinos u rješavanju migrantske krize – kazao je Ante Zovak i dodao da se radi na preustroju Uprave kako bi se realizirao glavni cilj, a to je podizanje stanje sigurnosti na višu razinu. Tome će sigurno doprinijeti nova zgrada granične policije u Staroj Gradiški koja će djelatnicima omogućiti najbolje uvjete za rad.

Ante Zovak je podsjetio na činjenicu da su upravo policajci prvi stali u obranu domovine u Domovinskom ratu. Nažalost, u toj borbi smrtno je stradalo 39 djelatnika, a 418 je lakše ili teže ranjeno. Jučer im je odana posebna počast.

Related Post